Τον περασμένο Αύγουστο ο CEO της Mercedes, Ola Kallenius, ανακοίνωσε και με τον πιο επίσημο τρόπο πως η εταιρία του, στη προσπάθειά της να μειώσει το κόστος και να αυξήσει τα κέρδη της, καταργώντας τις SLC και X-Class, αφού δεν θα υπάρχουν διάδοχοί τους.

Τώρα γίνεται γνωστό πως η παραγωγή της X-Class θα ολοκληρωθεί τον Μάιο. Το pickup κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Nissan στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, εκεί όπου κατασκευάζεται τόσο το Nisan Navara, όσο και το Renault Alaskan.

Αιτία της κατάργησης του μοντέλου ήταν φυσικά οι μειωμένες πωλήσεις του, οι οποίες ήταν πολύ κάτω των προσδοκιών της εταιρίας. Το 2019 πουλήθηκαν μόλις 15.300 X-Class παγκοσμίως, ενώ το 2018 16.700 μονάδες του. Το μοντέλο έκανε τις αναμενόμενες πωλήσεις μόνο στις αγορές της Αυστραλίας και της Νοτίου Αφρικής.

Ο κυριότερος λόγος της μη εμπορικής επιτυχίας της X-Class ήταν η αυξημένη τιμή σε σύγκριση με το Nissan Navara, πάνω στο οποίο βασίζεται. Στην Ελλάδα η X-Class ξεκινά από τις 35.024 ευρώ και φτάνει έως τις 55.273 ευρώ, την ώρα που το Navara έχει αρχική τιμή 29.140 ευρώ και φτάνει έως τα 37.640 ευρώ