Ηλεκτρικά Aston Martin και Lagonda μετά το 2025

Σχετικά άρθρα

Μπορεί ο Lawrence Stroll να επένδυσε 182 εκατ. λίρες στην Aston Martin, εξαγοράζοντας το 16,7% της βρετανικής εταιρίας, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ξαφνικά η εταιρία έχει θεραπεύσει όλες τις πληγές της. Η Aston Martin, το προηγούμενο διάστημα, έχει ξοδέψει περισσότερα χρήματα από όσο έπρεπε και έτσι πρέπει κάποια πράγματα να πάνε πίσω. Αυτά είναι τα Lagonda αλλά και τα ηλεκτρικά μοντέλα της, τα οποία δεν αναμένονται πλέον νωρίτερα από το 2025.

Σε συνέντευξη του, ο CEO της Aston Martin, Andy Palmer, δήλωσε πως:

Με το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς αποφασίσαμε πως πρέπει να γίνει μια αναπροσαρμογή των προτεραιοτήτων των προϊόντων μας, ιδίως όλων των Lagonda ηλεκτρικών μοντέλων, τα οποία αρχικά θέλαμε να τα βγάλουμε στην αγορά το 2022. Τελικά αυτά πάνε για μετά το 2025.

Το Rapide E έχει ακυρωθεί προσώρας, με τα ηλεκτρικά μοντέλα της Aston Martin να καθυστερούν και αυτά και θα κυκλοφορήσουν στην αγορά μετά το 2025.

Όλα τα οχήματά μας θα διαθέτουν κάποια μορφή ηλεκτροκίνησης μέχρι τα μέσα της δεκαετίας.

Ο Lawrence Stroll θέλει από την Aston Martin να επιστρέψει στις ρίζες της και να δημιουργήσει ένα νέο supercar που θα ανταγωνίζεται την Ferrari 488. Πρόκειται για την Valhalla που παρουσίασε πέρυσι η εταιρία. Ο Palmer επιβεβαίωσε πως ο υβριδικός V6 κινητήρας της εταιρίας θα είναι διαθέσιμος, από το 202, σε κάθε βασικό μοντέλο της, όπως η DBX και η Valhalla.

Τα Valkyrie και Valkyrie AMR Pro θα κυκλοφορήσουν το 2020 και το 2021 αντίστοιχα. Η Vantage Roadster θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Γενεύης τον ερχόμενο Μάρτιο, με τα Goldfinger DB5 Continuation και V12 Speedster να μην καταργούνται.

Η Aston Martin ανακοίνωσε παράλληλα πως ο Nick Lines γίνεται Chief Technical Officer της, ο Andy Haslem ανέλαβε την θέση του Chief Sales Officer και ο Peter Freedman την θέση του Chief Marketing Officer.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Aston Martin ανακαλεί 3.639 DBX

Η Aston Martin προχωρά στην ανάκληση 3.639 DBX για τρία διαφορετικά προβλήματα. Το πρόβλημα που επηρεάζει τα περισσότερα αυτοκίνητα, 2.902 συγκεκριμένα, έχει να κάνει...

Επίσημο: Νέος CEO της Aston Martin ο Adrian Hallmark, που φεύγει άμεσα από Bentley

Με μια ξαφνική κίνηση, το διοικητικό συμβούλιο της Aston Martin ανακοίνωσε σήμερα τον διορισμό του Adrian Hallmark ως τον νέο εκτελεστικό διευθυντή και διευθύνοντα...

O κος “Εφιάλτης στη Κουζίνα” αγόρασε μια Aston Martin Valour

Ο διάσημος Βρετανός μάγειρας Gordon Ramsay κατέχει μια αξιοζήλευτη συλλογή αυτοκινήτων όπου ανάμεσά τους συναντάμε τα: LaFerrari Aperta, LaFerrari, F12tdf, 550 Maranello, 360 Modena,...