Η Cadillac παρουσίασε επίσημα σήμερα τη νέα γενιά του Escalade σε μια ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε στο Λος Άντζελες. Το νέο Escalade είναι πιο πολυτελές από ποτέ, με την τεράστια καμπυλωτή OLED οθόνη 38 ιντσών στο εσωτερικό να κλέβει την παράσταση. Η 38″ οθόνη έχει διπλάσια πυκνότητα pixels από μια 4K τηλεόραση, ενώ η επιλογή της OLED τεχνολογίας, χαρίζει εκπληκτικές αποχρώσεις του μαύρου.

Η τεράστια αυτή οθόνη αποτελείται από τρεις οθόνες. Μια οθόνη αφής 7,2″ στα αριστερά του τιμονιού, που λειτουργεί ως το κέντρο πληροφοριών του οδηγού. Ο πίνακας οργάνων είναι και αυτός ψηφιακός, αποτελούμενος από μια οθόνη 14,2″. Στο κέντρο του ταμπλό υπάρχει μια 16,9″ οθόνη για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, με το σύστημα πλοήγησης να είναι βελτιωμένο, ενώ υπάρχει και ένα σύστημα επαυξημένης πραγματικότητας, το οποίο χρησιμοποιεί κάμερες για την απεικόνιση σε πραγματικό χρόνο, της εικόνας από τον δρόμο στην οθόνη του αυτοκινήτου, προσθέτοντας διάφορες κατευθυντικές επικαλύψεις που δείχνουν στον οδηγό που να κινηθεί.

Η Cadillac έχει εξοπλίσει το νέο Escalade με μια πληθώρα καμερών που παράγουν μια “περιμετρική birds-eye view 2 megapixel”. Οι πίσω επιβάτες έχουν μπροστά τους από μια οθόνη 12,6″ που είναι συνδεδεμένες με το κεντρικό σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, ενώ έχουν συνδέσεις HDMI και USΒ.

Το νέο Escalade γίνεται το πρώτο της Cadillac που εξοπλίζεται με την ανανεωμένη έκδοση του συστήματος αυτόνομης οδήγησης Super Cruise. Επίσης φέρει σύστημα ελέγχου της προσοχής του οδηγού, σύστημα νυχτερινής όρασης, ζάντες 22″ αλλά και 36 ηχεία με 3 28κάναλους ενισχυτές.

Το αυτοκίνητο βασίζεται στην T1 πλατφόρμα της GM, η οποία έχει ήδη χρησιμοποιηθεί στα Chevrolet Tahoe και Suburban. Εξαιτίας της νέας πλατφόρμας, το μεγάλο SUV φέρει ανεξάρτητη ανάρτηση πολλαπλών συνδέσεων στον πίσω άξονα. Αποτέλεσμα της νέας πλατφόρμας είναι να αυξηθούν οι προσφερόμενοι χώροι τόσο στο εσωτερικό, όσο και στον χώρο αποσκευών, με τον τελευταίο να αγγίζει τα 722 λίτρα, ενώ μετά την αναδίπλωση των πλατών των καθισμάτων μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 3.089 λίτρα.

Μηχανικά εξοπλίζεται με τον 6,2-λίτρων V8 κινητήρα απόδοσης 426 ίππων με 623 Nm ροπής. Επίσης υπάρχει και ένας εξακύλινδρος σε σειρά turbodiesel 3,0-λίτρων απόδοσης 281 ίππων με 623 Nm ροπής. Και οι δύο κινητήρες συνδυάζονται με ένα 10-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, με την κίνηση να στέλνεται σε όλους τους τροχούς.

Οι πωλήσεις του νέου Escalade θα ξεκινήσουν στις ΗΠΑ προς τα τέλη του 2020, ενώ η έκδοση ESV, αυτή δηλαδή με το μακρύ μεταξόνιο, θα παρουσιαστεί τον ερχόμενο Απρίλιο, στο περιθώριο της έκθεσης της Νέας Υόρκης. Το Cadillac Escalade έχει μεταξόνιο 3.071 mm, μήκος 5.382 mm, πλάτος 2.059 mm και ύψος 1.948 mm, με την ESV έκδοση να έχει μεταξόνιο 3.407 mm και μήκος 5.766 mm.