Τον περασμένο Οκτώβριο, ο επικεφαλής μηχανικός ανάπτυξης της Corvette, Mike Petrucci, είχε κάνει γνωστό ότι κατά την διάρκεια των δοκιμών εξέλιξης της νέας κεντρομήχανης γενιάς, η αμερικάνικη εταιρία “έγραψε” έναν επίσημο χρόνο στην διάσημη γερμανική πίστα με την C8 Corvette, αλλά δεν ήταν ακόμα ανακοινώσιμος.

Στα τέλη του 2019, κυκλοφόρησε ότι ο επίσημος χρόνος της Corvette Z51 στο Nurburgring είναι 7 λεπτά και 28,3 δευτ., αλλά σήμερα μαθαίνουμε -παρότι δεν είναι ακόμα επίσημο- ότι το χρονόμετρο σταμάτησε στα 7 λεπτά και 29,9 δευτ. Η Chevrolet επιβεβαίωσε -εμμέσως- τον χρόνο, αφού βρίσκεται κρυμμένος στο teaser video για το επερχόμενο ντοκιμαντέρ για την ανάπτυξη της C8.

1

Πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου κάθισε ο οδηγός αγώνων Oliver Gavin, 5 φορές νικητής της κατηγορίας του στο Le Mans με την Corvette Racing. Ο χρόνος αναμένεται να επισημοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, όταν και ξεκινήσουν οι παραδόσεις της νέας Corvette στους πελάτες, καθώς η παραγωγή του αυτοκινήτου μόλις ξεκίνησε. Ο χρόνος είναι αρκετά εντυπωσιακός για τα δεδομένα του αυτοκινήτου και του κόστους του, και υπερέβη τους στόχους που είχε θέσει η ομάδα εξέλιξης του αυτοκινήτου.

Μπορεί να μην είναι η ταχύτερη Corvette στην γερμανική πίστα, αλλά μην ξεχνάς ότι αυτή είναι η βασική έκδοση του αμερικάνικου sportcar. H προηγούμενη γενιά του μοντέλου (C7 Corvette Z51) είχε γράψει το 2013 χρόνο 7 λεπτών και 39 δευτ., πάλι με εργοστασιακό οδηγό στο τιμόνι.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τον τον αρχιμηχανικό της Corvette, Jim Mero, η προηγούμενη γενιά της Corvette ZR1 είχε σταματήσει τα χρονόμετρα στην “Πράσινη Κόλαση”στα 6 λεπτά και 57 δευτ., αλλά αυτός ο χρόνος δεν επισημοποιήθηκε ποτέ από τη Chevrolet, καθώς φημολογείτο ότι η ομάδα ανάπτυξης αντιμετώπισε είτε κακές καιρικές συνθήκες, είτε προβλήματα αξιοπιστίας με το αυτοκίνητο, είτε ακόμη και τρακάρισμα.

Όπως και να έχει, η νέα κεντρομήχανη C8 Corvette δείχνει θεαματικά ικανή, καθώς το μοντέλο με το Z51 Performance πακέτο κάνει τα 0-96 χλμ/ώρα (0-60 μίλια/ώρα) σε 2,9 δευτερόλεπτα, ενώ το 400άρι το κάνει σε 11,2 δευτερόλεπτα, με ταχύτητα εξόδου τα 195 χλμ/ώρα. Χωρίς το Z51 πακέτο, η Corvette κάνει τα 0-96 χλμ/ώρα σε 3,0 δευτερόλεπτα, το 400άρι το κάνει στον ίδιο χρόνο των 11,2 δευτερολέπτων, έχοντας ταχύτητα εξόδου τα 198 χλμ/ώρα, μιας και το Z51 πακέτο αποτελείται από πρόσθετα αεροδυναμικά μέρη που αυξάνουν την κάθετη αεροδυναμική πίεση στις στροφές, αλλά δρουν αρνητικά στην τελική ταχύτητα.