H νέα Corvette έκανε χρόνο 7 λεπτά και 29,9 δευτ. στο Nürburgring

Σχετικά άρθρα

Τον περασμένο Οκτώβριο, ο επικεφαλής μηχανικός ανάπτυξης της Corvette, Mike Petrucci, είχε κάνει γνωστό ότι κατά την διάρκεια των δοκιμών εξέλιξης της νέας κεντρομήχανης γενιάς, η αμερικάνικη εταιρία “έγραψε” έναν επίσημο χρόνο στην διάσημη γερμανική πίστα με την C8 Corvette, αλλά δεν ήταν ακόμα ανακοινώσιμος.

Στα τέλη του 2019, κυκλοφόρησε ότι ο επίσημος χρόνος της Corvette Z51 στο Nurburgring είναι 7 λεπτά και 28,3 δευτ., αλλά σήμερα μαθαίνουμε -παρότι δεν είναι ακόμα επίσημο- ότι το χρονόμετρο σταμάτησε στα 7 λεπτά και 29,9 δευτ. Η Chevrolet επιβεβαίωσε -εμμέσως- τον χρόνο, αφού βρίσκεται κρυμμένος στο teaser video για το επερχόμενο ντοκιμαντέρ για την ανάπτυξη της C8.

Πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου κάθισε ο οδηγός αγώνων Oliver Gavin, 5 φορές νικητής της κατηγορίας του στο Le Mans με την Corvette Racing. Ο χρόνος αναμένεται να επισημοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, όταν και ξεκινήσουν οι παραδόσεις της νέας Corvette στους πελάτες, καθώς η παραγωγή του αυτοκινήτου μόλις ξεκίνησε. Ο χρόνος είναι αρκετά εντυπωσιακός για τα δεδομένα του αυτοκινήτου και του κόστους του, και υπερέβη τους στόχους που είχε θέσει η ομάδα εξέλιξης του αυτοκινήτου.

Μπορεί να μην είναι η ταχύτερη Corvette στην γερμανική πίστα, αλλά μην ξεχνάς ότι αυτή είναι η βασική έκδοση του αμερικάνικου sportcar. H προηγούμενη γενιά του μοντέλου (C7 Corvette Z51) είχε γράψει το 2013 χρόνο 7 λεπτών και 39 δευτ., πάλι με εργοστασιακό οδηγό στο τιμόνι.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τον τον αρχιμηχανικό της Corvette, Jim Mero, η προηγούμενη γενιά της Corvette ZR1 είχε σταματήσει τα χρονόμετρα στην “Πράσινη Κόλαση”στα 6 λεπτά και 57 δευτ., αλλά αυτός ο χρόνος δεν επισημοποιήθηκε ποτέ από τη Chevrolet, καθώς φημολογείτο ότι η ομάδα ανάπτυξης αντιμετώπισε είτε κακές καιρικές συνθήκες, είτε προβλήματα αξιοπιστίας με το αυτοκίνητο, είτε ακόμη και τρακάρισμα.

Όπως και να έχει, η νέα κεντρομήχανη C8 Corvette δείχνει θεαματικά ικανή, καθώς το μοντέλο με το Z51 Performance πακέτο κάνει τα 0-96 χλμ/ώρα (0-60 μίλια/ώρα) σε 2,9 δευτερόλεπτα, ενώ το 400άρι το κάνει σε 11,2 δευτερόλεπτα, με ταχύτητα εξόδου τα 195 χλμ/ώρα. Χωρίς το Z51 πακέτο, η Corvette κάνει τα 0-96 χλμ/ώρα σε 3,0 δευτερόλεπτα, το 400άρι το κάνει στον ίδιο χρόνο των 11,2 δευτερολέπτων, έχοντας ταχύτητα εξόδου τα 198 χλμ/ώρα, μιας και το Z51 πακέτο αποτελείται από πρόσθετα αεροδυναμικά μέρη που αυξάνουν την κάθετη αεροδυναμική πίεση στις στροφές, αλλά δρουν αρνητικά στην τελική ταχύτητα.

Δες ακόμα

Ποιό από τα 12 χρώματα της νέας Corvette C8 σ’αρέσει περισσότερο;

ΠηγήCnet.com

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα