1Ανανέωση: Επίσημο πλέον

Επίσημο: Νέο Hyundai i20

Σχεδόν δύο εβδομάδες μετά τις δύο teaser φωτογραφίες της νέας γενιάς του i20, μόλις διέρρευσε ένα σετ από επίσημες φωτογραφίες της τρίτης γενιάς του κορεάτικου μοντέλου. Αυτό σημαίνει ότι τις επόμενες ώρες θα έρθει και το επίσημο δελτίο τύπου από την Hyundai, κάνοντας μας γνωστές όλες τις λεπτομέρειες αυτού.

Το νέο i20 θα κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο της στην έκθεση της Γενεύης σε ακριβώς δύο εβδομάδες από σήμερα, με τη νέα γενιά του κορεάτικου supermini μοντέλου να διαθέτει μια εντελώς νέα εμφάνιση, καθώς είναι το πρώτο αυτοκίνητο στην Ευρώπη που θα υιοθετήσει τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της Hyundai, Sensuous Sportiness.

2

Αυτή χαρακτηρίζεται από την αρμονία ανάμεσα σε τέσσερα βασικά στοιχεία: τις αναλογίες, την πλατφόρμα, το στυλ και την τεχνολογία. Ο σκοπός αυτής της σχεδιαστικής κατεύθυνσης είναι “να φέρει ενστικτώδη ομορφιά στα μοντέλα της Hyundai, δημιουργώντας συναισθηματική αξία και δίνοντάς τους μια ξεχωριστή εμφάνιση”, αναφέρει η εταιρία.

Το νέο i20 έχει μια πιο δυναμική και sporty εμφάνιση. Η χαρακτηριστική μάσκα στο εμπρός μέρος “τρέχει” οριζόντια προς τα πλάγια, φτάνοντας μέχρι τα φωτιστικά σώματα, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα το αμάξωμα να δείχνει πλατύ και χαμηλό.

3

Παρατηρώντας το προφίλ, διακρίνεται η τολμηρή γραμμή που διατρέχει τα πλευρά του αμαξώματος και τονίζει τις αναλογίες του αυτοκινήτου. Το πίσω μέρος συμπληρώνεται με οριζόντια σχεδίαση για τα φωτιστικά σώματα, που ενώνονται με το πίσω τζάμι της πόρτας του χώρου αποσκευών.

Η Hyundai δεν έδωσε φωτογραφίες του εσωτερικού, αλλά αναφέρει ότι οι οριζόντιες γραμμές του ταμπλό θα προσδίδουν μια πραγματικά νέα εικόνα στο i20. Θα υπάρχουν λείες επιφάνειες που θα δίνουν έμφαση στο πλάτος της κονσόλας, ενώ θα υπάρχουν δύο οθόνες 10,25 ιντσών, μια για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και μια για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.