Ο Marques Brownlee, γνωστός και ως MKBHD, είναι ένας διάσημος YouTuber, έχοντας πάνω από 10 εκατομμύρια subscribers στο κανάλι του, και ασχολείται με θέματα τεχνολογίας. Σε ένα από τα τελευταία του videos, o Brownlee είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τον συνιδρυτή της Microsoft, Bill Gates, και -μεταξύ άλλων- συζήτησαν και για αυτοκίνητα.

Ο 64χρονος δισεκατομμυριούχος και φιλάνθρωπος είναι μεγάλος λάτρης των αυτοκινήτων, και μιλώντας με τον Brownlee ο Gates επαίνεσε την Tesla για τη δημοτικότητα που έφερε στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, παρόλο που ο ίδιος κατέληξε να αγοράσει το πρώτη αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Porsche, την Taycan.

Όπως θα δεις στο παραπάνω video, o Gates είπε:

Αν πρέπει να κάνεις μια αναφορά για μια εταιρεία που βοήθησε να κάνει γνωστά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αυτή είναι η Tesla. Αγόρασα, όμως, μια Porsche, την Taycan, ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, και πρέπει να πω ότι τιμολογιακά είναι πολύ premium, αλλά είναι πολύ, πολύ cool αυτοκίνητο. Αυτό είναι το πρώτο μου ηλεκτρικό αυτοκίνητο και το απολαμβάνω πολύ.

Ερωτηθείς αν υπάρχει κάτι που λείπει από την εμπειρία οδήγησης ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, ο Gates δήλωσε ότι σε σύγκριση με τα παραδοσιακά μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης αυτή τη στιγμή, έχει πολύ χαμηλότερη αυτονομία και πολύ μεγαλύτερο χρόνο φόρτισης των μπαταριών τους, σε σχέση με το να γεμίσεις το αυτοκίνητό σου με καύσιμο. Να θυμίσω ότι παλιότερα ο Marques Brownlee είχε μιλήσει και με τον Elon Musk, δίνοντας μας πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες.