Τον Ιούνιο του 2019, η Aston Martin ανακοίνωσε πως στην superseason 2020/2021 του WEC, θα συμμετέχει στη νέα Hypercar κατηγορία με τουλάχιστον 2 αγωνιστικές Valkyrie.

Σήμερα, όμως, και σχεδόν τρεις εβδομάδες μετά την αγορά του 16,7% των μετοχών από τον Lawrence Stroll, γίνεται γνωστό ότι η βρετανική εταιρία ακύρωσε το πρόγραμμα, και κατ’επέκταση την συμμετοχή της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής.

Ακόμα δεν είναι γνωστές πολλές λεπτομέρειες, αλλά πληροφορίες λένε ότι για την ακύρωση του προγράμματος ευθύνεται ο Stroll, ο οποίος έχει ανακοινώσει επίσημα ότι το 2021 η Aston Martin θα συμμετάσχει στην F1 ως εργοστασιακή ομάδα.

Όπως ξέρεις, η Red Bull Racing συνεργαζόταν στενά με την Aston Martin για την ανάπτυξης της αγωνιστικής Valkyrie, και κόβοντας την χρηματοδότηση στην Red Bull Racing το πρόγραμμα ακυρώνεται. 

Το πρωτάθλημα είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 5 Σεπτεμβρίου με τον 6ωρο αγώνα στην πίστα του Silverstone, ενώ θα ολοκληρωθεί με τον 24ωρο αγώνα στην πίστα του Le Mans στις 12-13 Ιουνίου του 2021, έχοντας τρέξει συνολικά 8 αγώνες.

Με την απόσυρση της Aston Martin από την hypercar κατηγορία του WEC, αυτό σημαίνει ότι μόνο η Toyota και ο Glickenhaus είναι οι επιβεβαιωμένες συμμετοχές αυτή τη στιγμή. Η Peugeot είχε αρχικά ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχει, αλλά ανακοίνωσε ότι θα επανεξετάσει τα σχέδιά της μετά την ανακοίνωση του νέου, κοινού πρωταθλήματος LMDh.

Ανανέωση: Η Aston Martin επιβεβαίωσε τα παραπάνω λέγοντας πως η απόφαση αναβολής πάρθηκε προκειμένου να αξιολογηθεί το νέο, κοινό πρωτάθλημα LMDh, που θα ξεκινήσει το 2022.