Η Jaguar Land Rover παρουσίασε σήμερα το Project Vector, μια αυτόνομη πλατφόρμα που αποτελεί μέρος του Destination Zero, με το οποίο η βρετανική εταιρία θέλει ένα μέλλον μηδενικών εκπομπών, μηδενικών ατυχημάτων και μηδενικής κυκλοφοριακής συμφόρησης, μέσω των προϊόντων, των υπηρεσιών και των εγκαταστάσεων που θα προσφέρει.

Το Project Vector θα συμβάλει στο να επιτευχθούν οι παραπάνω στόχοι, με την αυτόνομη πλατφόρμα να είναι σχεδιασμένη να παρέχει υπηρεσίες κινητικότητας τόσο σε ιδιώτες, όσο και σε εταιρίες.

Το όχημα είναι ηλεκτρικό, συνδεδεμένο και προσφέρει “απαράμιλλο εσωτερικό χώρο και ευελιξία στη διαμόρφωσή του”. Το μήκος του φτάνει τα 4 μέτρα, με τις μπαταρίες και τον ηλεκτροκινητήρα να βρίσκονται τοποθετημένα στο πάτωμα. Η ευρύχωρη καμπίνα του μπορεί να μεταφέρει τόσο ανθρώπους όσο και εμπορεύματα και οι πρώτες δοκιμές του θα ξεκινήσουν πιλοτικά, από τα τέλη του 2021, στο Κόβεντρι της Αγγλίας.

Στις σχετικές ειδήσεις, η Jaguar Land Rover έκανε γνωστό πως τα εργοστάσιά της στο Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσαν να κλείσουν σε δύο εβδομάδες από σήμερα, λόγω του κορωνοϊού. Αυτό δήλωσε ο CEO της εταιρίας, Ralf Speth, ο οποίος είπε πως τα ανταλλακτικά από τους Κινέζους προμηθευτές της, αρκούν για την παραγωγή των επόμενων δύο εβδομάδων.