Η Volkswagen ξανά σε συνομιλίες για αποζημιώσεις λόγω Dieselgate στη Γερμανία

Σχετικά άρθρα

Την προηγούμενη εβδομάδα η Volkswagen ανακοίνωσε πως κατέρρευσαν οι διαπραγματεύσεις εξωδικαστικού συμβιβασμού με την Ομοσπονδία Γερμανών Καταναλωτικών Οργανισμών (VZBV), λόγω των αδικαιολόγητων αιτημάτων ύψους 50 εκατ. ευρώ που ζητούσαν οι δικηγόροι των εναγόντων.

Χθες η γερμανική εταιρία όμως έκανε γνωστό πως συμφώνησε με την VZBV να ξεκινήσουν ξανά οι συνομιλίες με στόχο την επίτευξη συμφωνίας ώστε η γερμανική εταιρία να δώσει χρηματικές αποζημιώσεις στους περίπου 460.000 Γερμανούς ιδιοκτήτες οχημάτων της που επηρεάζονταν από το Dieselgate.

Η VW πρότεινε να δώσει το ποσό των 830 εκατ. ευρώ, το οποίο με αναγωγή αντιστοιχεί σε αποζημίωση 1.800 ευρώ ανά ενάγοντα.

Το 2015 η VW παραδέχτηκε πως είχε εφοδιάσει περισσότερα από 11 εκατομμύρια αυτοκίνητα με diesel κινητήρες με λογισμικό σχεδιασμένο για να εξαπατώνται οι ελεγκτικοί φορείς ως προς τις εκπομπές ρύπων τους, ώστε να φαίνεται ότι ήταν πολύ χαμηλότερες από τις πραγματικές. Λόγω αυτού έχει πληρώσει ήδη περισσότερα από 30 δισ. ευρώ σε δικαστικά κόστη, πρόστιμα και αποζημιώσεις, κυρίως στις ΗΠΑ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...