Αυτό πρακτικά επιβεβαίωσε ο Hideki Kakinuma, project leader του Honda Civic Type R, ο οποίος σε πρόσφατη συνέντευξη του μίλησε για το ενδεχόμενο τα μελλοντικά μοντέλα επιδόσεων της Ιαπωνικής εταιρίας να είναι ηλεκτρικά, τονίζοντας:

Ναι, φυσικά, είναι δυνατό να δούμε ένα ηλεκτρικό Type R. Αν η βασική ιδέα και η φιλοσοφία της ύπαρξης ενός Type R πληρούνται με ένα ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, σίγουρα, αυτό μπορεί να συμβεί.

Αν γίνει πραγματικότητα, το πρώτο ηλεκτρικό Type R λογικά θα βασίζεται στο Honda e, καθώς ο Takahiro Shinya, επικεφαλής του Honda Assistant Large Project, είχε δηλώσει πριν ένα μήνα:

Η πλατφόρμα, ο ηλεκτροκινητήρας και τα ελαστικά [του Honda e] μπορούν να πάρουν περισσότερα. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως αγαπάμε τα Type R μοντέλα. Είναι τα κορυφαία μοντέλα μας. Ως μηχανικοί θέλουμε να κάνουμε Type R σε κάθε μοντέλο της Honda, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι το τι ζητούν οι πελάτες,

Τέλος, πριν λίγες ημέρες, ο Kakinuma είχε δηλώσει ότι το ‘R’ στο Civic Type R σήμαινε πάντα “το αγωνιστικό”, έτσι το να δούμε το Type R σε κάτι σαν SUV ή crossover δεν έχει νόημα. Το Civic είναι σήμερα το μοναδικό όχημα της γκάμας της Honda που καλύπτει τις απαιτήσεις μας για το τι χρειάζεται ένα μοντέλο να έχει Type R έκδοση.

Bonus: Δες πως θα έμοιαζε το νέο Civic Type R σε coupe έκδοση.