Ο Fernando Alonso θα τρέξει με την McLaren στο φετινό Indy 500

Σχετικά άρθρα

Παρότι από τις 21 Ιανουαρίου, ο Alonso αποτελεί επίσημα παρελθόν από την McLaren, ο Ισπανός ανακοίνωσε σήμερα ότι υπέγραψε συμβόλαιο με την βρετανική εταιρία για να τρέξει στο φετινό αγώνα των 500 μιλίων στην πίστα της Indianapolis.

Ο 38-χρονος Ισπανός θα τρέξει στον διάσημο αγώνα με το τρίτο μονοθέσιο της νεοσύστατης ομάδας Arrow McLaren SP, με σκοπό να πάρει την πολυπόθητη νίκη και να κατακτήσει το “άτυπο” Triple Crown.

Team-mates του θα είναι οι Patricio O’Ward και Oliver Askew, οι οποίοι τρέχουν σε όλο το πρωτάθλημα του IndyCar. Μιλώντας από τη Νέα Υόρκη, ο Alonso δήλωσε:

Είναι ένας από τους πιο θρυλικούς αγώνες στο ημερολόγιο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και είμαι πολύ χαρούμενος που θα τρέξω και πάλι τον Μάιο. Πέρυσι είχαμε κάποια προβλήματα και δεν ήταν ο αγώνας που περιμέναμε, αλλά φέτος θα πάμε και πάλι με σκοπό να πάμε καλά και να κερδίσουμε τον αγώνα. Μόλις δοκιμάσεις το Indy 500 αυτό παραμένει πάντα στην καρδιά σου. Οι οπαδοί είναι εκπληκτικοί, το show είναι απίστευτο και ο αγώνας από μόνος του ξέρεις γιατί είναι ένας από τους μεγαλύτερους στο ημερολόγιο.

Συνεχίζοντας, ο Alonso επιβεβαίωσε ότι είχε συνομιλίες με τον Andretti προτού υπογράψει ξανά με την McLaren για το 2020, λέγοντας:

Είπα ήδη από πέρυσι ότι θα ήθελα να διερευνήσω περισσότερες επιλογές. Μίλησα με την Andretti Autosport, καθώς και με μερικές άλλες ομάδες, αλλά ειδικά η Andretti και η McLaren είναι αυτές που αισθάνομαι στην καρδιά μου και πάντα σαν την οικογένειά μου. Στο τέλος, νομίζω ότι ήταν η φυσική επιλογή για μένα να πάω με την McLaren, ειδικά μετά από πέρυσι, και πιστεύω ότι θα δώσουμε στους οπαδούς κάτι πίσω μετά την απογοήτευση του περασμένου έτους.

Ο φετινός αγώνας Indy 500 θα διεξαχθεί την Κυριακή 24 Μαΐου.

Διάβασε επίσης

Η McLaren παραδέχεται πως “τα έκανε μαντάρα” στο φετινό Indy 500

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Subaru ανανεώνει το αγωνιστικό BRZ Cup Car Basic

Από το 2013 η Subaru διαθέτει στη γκάμα της αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας μια έκδοση του BRZ έτοιμη για χρήση εντός πίστας, όταν...

H Hyundai παρουσιάζει το αγωνιστικό Ioniq 5 eN1 Cup

Τέσσερις μήνες μετά την προεπισκόπηση η Hyundai αποκάλυψε το Ioniq 5 eN1 Cup, με το μοναδικό αυτό ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο να βασίζεται στο Ioniq...