Η Sony στο τέλος του keynote της στην Consumer Electronics Show, στις αρχές του χρόνου, και ενώ είχε παρουσιάσει όλες τις νέες της τεχνολογίες και πληροφορίες για το PlayStation 5, εξέπληξε τους πάντες φέρνοντας στη σκηνή ένα αυτοκίνητο που έφερε το λογότυπο της.

1

Πρόκειται για το Vision-S concept, ένα ηλεκτρικό σεντάν όχημα, εξοπλισμένο με 33 αισθητήρες που αναλύουν το περιβάλλον και μπορούν να ανιχνεύσουν και να αναγνωρίσουν ανθρώπους και αντικείμενα μέσα και έξω από το αυτοκίνητο και να παρέχουν “εξαιρετικά προηγμένη υποστήριξη οδήγησης”. Ακόμα, αντί για πλαϊνούς καθρέπτες διαθέτει κάμερες, ενώ στο εσωτερικό του συναντάμε τέσσερα ανεξάρτητα καθίσματα και μεγάλη γυάλινη οροφή.

Η ιαπωνική εταιρία, μετά τη CES, μετέφεραν το Vision-S Prototype από το Las Vegas στο κέντρο εξέλιξης στο Graz της Αυστρίας, καθώς για την παραγωγή του αυτοκινήτου η Sony συνεργάστηκε με την Magna Steyr, ώστε να ετοιμάσουν το πρωτότυπο για δοκιμές σε δημόσιους δρόμους μέσα στο 2020.

Το Vision-S αποτελεί την πλατφόρμα με την οποία η Sony παρουσιάζει τις τεχνολογίες αυτοκινήτου που προσφέρει, καθώς η εταιρία έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα γίνει κατασκευαστής αυτοκινήτων. Αντ ‘αυτού, χαρακτηρίζει το concept ως τη συμβολή της Sony στην εξέλιξη των αυτοκινήτων.