To Bloodhound χρειάζεται άμεσα €9+ εκατομμύρια για να κάνει το ρεκόρ ταχύτητας

Σχετικά άρθρα

Το project του Bloodhound LSR έχει περάσει από χίλια κύματα, τα οποία έχουν κύριο παρανομαστή την χρηματοδότηση του. Αν, τον Δεκέμβριο του 2018, ο Ian Warhurst δεν εξαγόραζε το project Bloodhound SSC, η ομάδα πίσω από αυτό δεν θα κατάφερνε να πάει τον περασμένο Οκτώβριο στην έρημο Καλαχάρι της Νοτίου Αφρικής για να κάνει δοκιμές, ώστε να προετοιμαστεί για το νέο ρεκόρ ταχύτητας, των 1.600 χλμ/ώρα.

Φαίνεται, όμως, ότι τα προβλήματα συνεχίζονται, καθώς η εταιρεία αποκάλυψε ότι χρειάζεται άμεσα χρήματα αυτό το μήνα, αλλιώς θα αναγκαστεί να τερματίσει την λειτουργία της. Πιο συγκεκριμένα, ο Ian Warhurst δήλωσε ότι χρειάζεται 8 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας (€9,17 εκατομμύρια), έτσι ώστε να συνεχίσει να υφίσταται, τονίζοντας:

Έχουμε δείξει τι μπορεί να κάνει αυτό το αυτοκίνητο και υπήρξε τεράστια υποστήριξη για αυτό. Αλλά παρόλο που είχα πολλές συνομιλίες με ανθρώπους που ενδιαφέρονται να το αναλάβουν, δεν έχουμε ακόμα καταφέρει να βάλουμε τα χρήματα στο τραπέζι. Πρέπει πραγματικά να το κάνουμε αυτό τον επόμενο μήνα, λόγω των χρονοδιαγραμμάτων που τρέχουμε.

Ο Warhurst ανέφερε ότι χρήματα χρειάζονται για να καλύψουν τα τελευταία στοιχεία της ανάπτυξης του πυραύλου, που θα βοηθήσει το αυτοκίνητο να πιάσει ταχύτητα 1.600 χλμ/ώρα. Επιπλέον, χρειάζονται χρήματα για την προετοιμασία και τη λειτουργία του αυτοκινήτου σε ένα ειδικό υπόστεγο στην έρημο Hakskeen Pan, στη Νότιο Αφρική, όπου θα γίνει η προσπάθεια για το ρεκόρ, με τον Warhurst να προσθέτει:

Νομίζω ότι χρειαζόμαστε δουλειά περίπου ενός έτους για να ετοιμαστεί το αυτοκίνητο, γι’αυτό θα πρέπει να προχωρήσουμε τους επόμενους μήνες. Αφού επιστρέψαμε από τη Νότια Αφρική στα τέλη του περασμένου έτους, αφήσαμε τα μέλη της ομάδας να αναλάβουν άλλες δουλειές. Τώρα, όμως, πρέπει να τους προσφέρουμε βεβαιότητα, εάν τους ζητήσουμε να επιστρέψουν.

Δες ακόμα

Δες από μέσα πως είναι να τρέχεις με 1.010 χλμ/ώρα στο έδαφος

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...