Αγροτικό κατέστρεψε ένα αρχαίο άγαλμα στο Νησί του Πάσχα

Σχετικά άρθρα

Ένα από τα ιερά πέτρινα αγάλματα μοάι στο νησί του Πάσχα καταστράφηκε, όταν ο οδηγός ενός αγροτικού, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω σε ένα από τα περίπου 1.000 μοάι που υπάρχουν στο νησί.

Ο οδηγός του αγροτικού συνελήφθη καθώς κατηγορείται για φθορά εθνικού θησαυρού, με τα αγάλματα να θεωρούνται από τους κατοίκους των Νησιών του Πάσχα ως σύμβολα Πίστης και Πολιτιστικής κληρονομιάς.

Σε ανάρτησή τους στο Facebook, η κοινότητα των ιθαγενών Ma’u Henu ανέφερε ότι:

Η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς είναι ζωτικής σημασίας. Δεν είναι απλά αρχαιολογικά απομεινάρια, είναι ιερά στοιχεία μιας ζώσας κουλτούρας και κυρίαρχα για την οπτική του κόσμου μας των Ράπα Νούι.

Τα περίπου 1.000 αγάλματα σκαλίστηκαν από τους αυτόχθονες κατοίκους Ραπά Νούι μεταξύ του 1.400 και του 1.650 μ.Χ. και τα οποία επισκέπτονται περίπου 12.000 τουρίστες κάθε μήνα.

Για τους Ράπα Νούι, τα πέτρινα αγάλματα είναι φιγούρες πνευματικής αφοσίωσης, που ενσωματώνουν το πνεύμα ενός εξέχοντος προγόνου. Το καθένα από αυτά θεωρείται ως η ζωντανή ενσάρκωσή του.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...