Η FIA ανακοίνωσε πως καταργεί τον κανονισμό που ήθελε τους πιλότους να έχουν μόνο έναν σχεδιασμό στο κράνος τους κατά την διάρκεια της σεζόν και έτσι πλέον οι πιλότοι είναι ελεύθεροι να αλλάζουν τον σχεδιασμό του κράνους τους όσο συχνά θέλουν.

Μέχρι πέρυσι, οι πιλότοι έπρεπε να έχουν μόνο έναν σχεδιασμό στο κράνος τους, με την FIA να επιτρέπει μια αλλαγή μόνο σε έναν αγώνα ή αν κάποιος οδηγός άλλαζε ομάδα κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος.

Το μέτρο αυτό είχε αποφασιστεί προκειμένου να διακρίνονται ευκολότερα οι πιλότοι από τους οπαδούς, αλλά η νέα αλλαγή δίνει την δυνατότητα στους πιλότους να αλλάζουν τον σχεδιασμό του κράτους τους όσες φορές θέλουν κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Παράλληλα η FIA, για το 2020 αύξησε κατά 1 κιλό το ελάχιστο βάρος των μονοθεσίων, στα 746 κιλά, ενώ μια από τις δοκιμές στο Αμπού Ντάμπι, μετά το τέλος του φετινού πρωταθλήματος θα χρησιμοποιηθεί για τη δοκιμή των νέων 18 ιντσών ελαστικών της Pirelli.

Επίσης ανακοινώθηκαν και αλλαγές για το 2021 που περιλαμβάνουν μικρές αεροδυναμικές αλλαγές, αναβαθμίσεις στην ασφάλεια των μονοθεσίων, αναβαθμίσεις στην ασφάλεια των συστημάτων υψηλής τάσης των μονοθεσίων, όπως και αύξηση του προσφερόμενου διαφημιστικού χώρου στο πάνω μέρος του σώματος και στην πίσω πτέρυγα των μονοθεσίων.