Volkswagen: Παρατείνεται το κλείσιμο των εργοστασίων, λόγω κορωνοϊού

Σχετικά άρθρα

Στα μέσα Μαρτίου, η Volkswagen είχε ανακοινώσει ότι στο πλαίσιο των μέτρων της για την προστασία των εργαζομένων από το νέο κορωνοϊό θα σταματούσε την παραγωγή στα εργοστάσια της για δύο εβδομάδες. Με την σοβαρότητα της πανδημίας του Covid-19 να είναι αρκετά μεγαλύτερη απ’ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί, το VW Group ανακοίνωσε στις 26 Μαρτίου πως όλα τα εργοστάσιά του στη Γερμανία θα παραμείνουν κλειστά τουλάχιστον έως τις 9 Απριλίου.

Σήμερα, και με την πανδημία να μην έχει πλησιάσει καν την κορύφωση της, η γερμανική εταιρία κάνει γνωστό ότι επεκτείνει την αναστολή της παραγωγής στα εργοστάσια της στην Γερμανία για πέντε ακόμη εργάσιμες ημέρες, κυρίως λόγω της συνεχιζόμενης πτώσης της ζήτησης για αυτοκίνητα, αλλά και των προκλήσεων που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οι αλυσίδες εφοδιασμού.

Έτσι, η Volkswagen προγραμματίζει να ξεκινήσει την παραγωγή των εργοστασίων της από τη νυχτερινή βάρδια στις 19 προς τις 20 Απριλίου. Τα επηρεαζόμενα εργοστάσια είναι αυτό στη Δρέσδη, στο Emden, στην Osnabruck, στο Wolfsburg και στο Zwickau, καθώς και το εργοστάσιο παραγωγής των επαγγελματικών οχημάτων της Volkswagen στο Ανόβερο. Μαζί με αυτά, κλειστά παραμένουν και τα εργοστάσια των εξαρτημάτων του VW Group στο Brunswick, στο Kassel, στο Salzgitter, στο Chemnitz και στο Ανόβερο, και τα γερμανικά εργοστάσια της Sitech.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...

Ξεκίνησε η παραγωγή του VW Golf facelift

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η Volkswagen παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της 8ης γενιάς του Golf, με το μοντέλο να μπαίνει στην παραγωγή την...