Τόσο η Rolls-Royce, όσο και η FCA ανακοίνωσαν online διαγωνισμούς σχεδιασμού. Συγκεκριμένα η βρετανική εταιρία ανακοίνωσε τον διαγωνισμό “Young Designer” και ζητά από παιδιά ηλικίας μέχρι 16 ετών να σχεδιάσουν το μελλοντικό μοντέλο της Rolls-Royce των ονείρων τους.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να ανεβάσουν τις δημιουργίες τους στο Rolls-RoyceYoungDesignerCompetition.com και στη συνέχεια η ομάδα σχεδιασμού της Rolls-Royce θα επιλέξει τον νικητή, ο οποίος θα λάβει μια επαγγελματική απεικόνιση του σχεδιασμού του, αλλά και ένα ταξίδι, παρέα με έναν φίλο του, μέσα σε μια Rolls-Royce Phantom, την πρώτη ημέρα που θα ανοίξουν τα σχολεία. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν ένα υπογεγραμμένο πιστοποιητικό από τον CEO της Rolls-Royce, Torsten Muller-Otvos.

Ο διαγωνισμός είναι παγκόσμιος, αλλά ένας επιπλέον τυχερός κάτοικος του Ηνωμένου Βασιλείου θα λάβει ένα ταξίδι στο σχολείο του με ένα μοντέλο της Rolls-Royce, με το σχολείο του να λαμβάνει ένα ηλεκτρικό car kit Greenpower που θα του επιτρέψει να λάβει μέρος στο Challenge Greenpower, στον μεγαλύτερο motorsport διαγωνισμό μεταξύ σχολείων στη Μεγάλη Βρετανία.

Ο διαγωνισμός ξεκινά από σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι και τις 18 Μαΐου, με την Rolls-Royce να δηλώνει πως επιτρέπονται οι πολλαπλές συμμετοχές ανά άτομο.

Από την άλλη, ο διαγωνισμός της FCA ζητά από τους επίδοξους σχεδιαστές να δημιουργήσουν τα πιο εξωφρενικά pickup της Ram. Ο διαγωνισμός απευθύνεται μόνο σε όσους μένουν στη Βόρειο Αμερική.