Πέθανε ο Jacques Calvet, πρώην CEO της PSA

Σχετικά άρθρα

Ο Jacques Calvet, πρώην διευθύνων σύμβουλος του γαλλικού ομίλου και μετέπειτα εξέχουσα προσωπικότητα στην επιχειρηματική κοινότητα, πέθανε χθες το βράδυ, όπως ανακοίνωσε ο γιος του. Η κηδεία του Calvet, ο οποίος ήταν 88 ετών, θα γίνει σε αυστηρά οικογενειακό κύκλο, με τα αίτια του θανάτου του να μην γίνονται γνωστά.

Ο Calvet ήταν απόφοιτος του Ινστιτούτου Πολιτικών Σπουδών του Παρισιού και της Εθνικής Σχολής Διοίκησης και ηγήθηκε του ομίλου PSA από το 1984 έως το 1997. Παίρνοντας τα ηνία μιας εταιρείας που βρισκόταν στα πρόθυρα της πτώχευσης, την οδήγησε υποδειγματικά σε θεαματική ανάκαμψη.

Σε του δήλωση, ο CEO της PSA, Carlos Tavares, είπε:

Με μεγάλη θλίψη μαθαίνω για το θάνατο του Jacques Calvet, και θα ήθελα να εκφράσω εκ μέρους όλων των εργαζομένων της PSA τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια προς τη σύζυγό του και την οικογένειά του. Ο Jacques Calvet, ένας μεγάλος οραματιστής, διαχειρίστηκε την εταιρεία από το 1984 έως το 1997, καθιστώντας την κορυφαίο κατασκευαστή αυτοκινήτων. Θα ήθελα να χαιρετίσω τη μνήμη αυτού του σπουδαίου καπετάνιου της βιομηχανίας που μας αφήνει, προικισμένου με σπάνιο θάρρος και μια αδιάκοπη αποφασιστικότητα που πρέπει να μας εμπνεύσει.

Ο Jacques Calvet ξεκίνησε την καριέρα του στο Cour des Comptes το 1957. Δύο χρόνια αργότερα εντάχθηκε στο υπουργικό συμβούλιο του Valery Giscard d’Estaing, τότε Υπουργού Οικονομικών, τον οποίο ακολούθησε για να γίνει αρχηγός του προσωπικού όταν ο τελευταίος διορίστηκε υπουργός Οικονομικών και Οικονομίας.

Οι δύο άνδρες χώρισαν τους δρόμους τους, όταν ο Valery Giscard d’Estaing εξελέγη πρόεδρος της Δημοκρατίας το 1974 και ο Jacques Calvet πήγε στην BNP, μια τράπεζα που στη συνέχεια ελέγχονταν από το κράτος. Η οικογένεια Peugeot ήθελε να τον προσλάβει το 1982, όταν ο όμιλος που προέκυψε μετά την απόκτηση της Citroen από την Peugeot, ήταν στα χειρότερα του.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανακαλούνται 189.403 Citroen C3 και DS3 λόγω των αερόσακων της Takata

189.403 Citroen C3 και DS3 που κατασκευάστηκαν μεταξύ 31 Αυγούστου 2009 και 9 Φεβρουαρίου 2017 ανακαλούνται παγκοσμίως εξαιτίας των ελαττωματικών αερόσακων οδηγού και συνοδηγού,...

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Citroen C3 Aircross

H Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας -δεύτερης- γενιάς του C3 Aircross, το λανσάρισμα του οποίου -με βάση το σημερινό...