Μετά την πρόσφατη διαρροή φωτογραφιών μέσω του γραφείου ευρεσιτεχνίας και πατεντών της Βραζιλίας, σήμερα παίρνει σειρά η διαρροή των πρώτων επίσημων φωτογραφιών της τέταρτης γενιάς του μοντέλου.

Αυτό σημαίνει ότι τα αποκαλυπτήρια του νέου X-Trail είναι κοντά, με τη Nissan να ακολουθεί πιστά τον αρχικό της προγραμματισμό για το λανσάρισμα του νέου μοντέλου, το οποίο αναμένεται από το ερχόμενο φθινόπωρο.

Από τις νέες φωτογραφίες βλέπουμε ότι σχεδιαστικά το δημοφιλές ιαπωνικό SUV αντλεί επιρροές από το Xmotion Concept, με το μοντέλο να διαθέτει τη μεγάλη V-Motion εμπρός μάσκα. Υπάρχουν λεπτά LED φωτιστικά σώματα, με τα φλας να βρίσκονται από πάνω τους ως ξεχωριστές μονάδες.

Μια μεγάλη κριτική για το σημερινό αυτοκίνητο είναι το μέτριο εσωτερικό του, με την εταιρία να αναφέρει ότι το νέο είναι σημαντικά καλύτερο ποιοτικά. Το νέο X-Trail εξακολουθεί να έχει 7-θέσια διάταξη, με μια μεγάλη οθόνη του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας να βρίσκεται ψηλά στη κεντρική κονσόλα.


Περιμετρικά της υπάρχουν μια σειρά από φυσικούς διακόπτες για γρήγορη πρόσβαση σε λειτουργίες, χάρτες και μενού, ενώ πίσω από το τιμόνι υπάρχει ένα πλήρες ψηφιακός πίνακας οργάνων. Τέλος διαθέτει heads-up display και φυσικά τη σουίτα ProPILOT με όλες τις τεχνολογίες ασφαλείας.

Το νέο X-Trail θα τεθεί απέναντι στα Toyota RAV4, Ford Kuga, Honda CR-V, Subaru Forester, Jeep Cherokee, Mazda CX-5, VW Tiguan, Skoda Kodiaq, Hyundai Tucson και Kia Sportage.