Τον περασμένο Σεπτέμβριο η Bentley ανακοίνωσε ότι θα επαναφέρει στην παραγωγή το προ-πολεμικό μοντέλο της, το Blower. Πιο συγκεκριμένα, την δεκαετία του ’20 ο sir Tim Birkin είχε κατασκευάσει τέσσερις Bentley Blower 4.5-liter και η βρετανική εταιρία ανακοίνωσε ότι θέλει να κατασκευάσει 12 νέα Blower.

3Διάβασε ακόμα

Η Bentley επαναφέρει στη παραγωγή το προ-πολεμικό Blower

Για να το κάνει αυτό, οι μηχανικοί της Bentley έπρεπε πρώτα να αποσυναρμολογήσουν το Blower του 1929 με αριθμό πλαισίου #HB3403, να σκανάρουν τρισδιάστατα όλα τα μέρη του προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ψηφιακό μοντέλο και έπειτα να κατασκευάσουν τα 12 νέα αυτοκίνητα με χρήση καλουπιών και εργαλείων της εποχής της δεκαετίας του 1920.

2

Πριν λίγες ημέρες, η βρετανική εταιρία ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε το 3D σκανάρισμα του αυτοκινήτου και την CAD μοντελοποίηση για κάθε μέρος του αρχικού Blower. Το εντυπωσιακό στοιχείο από αυτήν την διαδικασία είναι ότι ολόκληρο το αυτοκίνητο αποτελείται από μόλις 630 μέρη, με το 3D αρχείο που δημιουργήθηκε να έχει μέγεθος 2 GB.

Από την αρχή έως το τέλος, δυο εξειδικευμένοι μηχανικοί CAD χρειάστηκαν 1.200 ανθρωποώρες για να ολοκληρώσουν το τρισδιάστατο μοντέλο, μέσα από τα δεδομένα σάρωσης και μετρήσεων. Το αποτέλεσμα είναι η ύπαρξη για πρώτη φορά ενός ακριβέστατου και πλήρως ψηφιακού μοντέλου. Οι μηχανικοί κατάφεραν να ολοκληρώσουν την εργασία τους, ακόμα και όταν δούλευαν εξ’αποστάσεως κατά τη διάρκεια της κρίσης του Covid-19.

1

Την κατασκευή των 12 νέων αυτοκινήτων την έχει αναλάβει το τμήμα Mulliner, το οποίο θα χρειαστεί 2 χρόνια για την ολοκλήρωση της κατασκευής τους. Και τα 12 αυτοκίνητα θα είναι πανομοιότυπα με το πρωτότυπο, με ελάχιστες αλλαγές που υπαγορεύονται από τους σύγχρονους κανονισμούς ασφαλείας. Μηχανικά θα φορούν τον κομπρεσοράτο 4.398 κ.εκ κινητήρα απόδοσης 240 ίππων στις 4.200 σ.α.λ.

Η τιμή τους δεν ανακοινώθηκε, αλλά είναι δεδομένο πως αυτή θα είναι αρκετά τσουχτερή και δεν θα προκαλούσε εντύπωση εάν είναι και επταψήφια.