Η Ferrari μειώνει τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη του 2020

Σχετικά άρθρα

Η Ferrari ανακοίνωσε ότι περικόπτει τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη από τις βασικές δραστηριότητες του 2020, προκειμένου να αποτυπώσει την επίδραση από την κρίση του κορωνοϊού. Η Ferrari δήλωσε πως τώρα αναμένει προσαρμοσμένα EBITDA για το 2020 στα 1,05-1,20 δισ. ευρώ. Τον Φεβρουάριο οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για αύξηση των EBITDA στα 1,38-1,43 δισ. ευρώ.

Η εταιρία εκτιμά πως τα καθαρά έσοδα της θα μειωθούν μεταξύ 3,4 και 3,6 δισ. ευρώ, από τη προηγούμενη πρόβλεψη των 4,1 δισ. ευρώ. Η πτώση στα έσοδα συνδέονται με τη Formula 1 λόγω της μη έναρξης του πρωταθλήματος, καθώς και μειωμένα έσοδα από τις χαμηλότερες πωλήσεις κινητήρων στη Maserati. Επίσης θα υπάρχουν λιγότερα έσοδα από τις πωλήσεις ρούχων και αξεσουάρ από τα καταστήματα της, αλλά και λιγότερα έσοδα από τα μουσεία και τα θεματικά της πάρκα.

Η ιταλική εταιρεία, η οποία ξεκίνησε σήμερα την λειτουργία των δύο εργοστασίων της σε Maranello και Modena, τόνισε πως τα προσαρμοσμένα EBITDA αυξήθηκαν 1,9% στα 317 εκατ. Ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του 2020, σε μεγάλο βαθμό αντίστοιχα με τις εκτιμήσεις των 322 εκατ. ευρώ.

Τα καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου μειώθηκαν κατά 8% στα 166 εκατ. ευρώ, ενώ τα έσοδα μειώθηκαν μόλις 1% στα 932 εκατ. ευρώ. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 5%, αφού κατά τους πρώτους τρεις μήνες του 2020 παρέδωσε 2.738 αυτοκίνητα.

Ο CEO της Ferrari Louis Camilleri είπε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν σημαντικές ακυρώσεις στις παραγγελίες, αλλά τόνισε πως κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2008-2009, χρειάστηκαν μερικοί μήνες για να επηρεαστούν οι παραγγελίες της Ferrari. Επιστρέφοντας στο σήμερα, o Camilleri είπε πως υπήρξαν αρκετές ακυρώσεις στις ΗΠΑ και στην Αυστραλία, αλλά πρόσθεσε πως μέχρι στιγμής δεν τον ανησυχεί ο αριθμός των ακυρώσεων.

Αυτή η κρίση είναι πολύ διαφορετική. Οι πιθανές ακυρώσεις είναι μόνο το ένα μέρος της εξίσωσης. Το άλλο είναι το επίπεδο των παραγγελιών, οι οποίες είναι εντάξει,

είπε ο Camilleri.

Παρά την κρίση, η Ferrari επιβεβαίωσε πως θα παρουσιάσει δύο νέα μοντέλα κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2020.

Διάβασε επίσης

Ferrari: Στα ύψη οι παραγγελίες για νέα αυτοκίνητα

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ferrari: Δημιουργία ερευνητικού κέντρου για την ανάπτυξη μπαταριών

Η Ferrari εγκαινίασε ένα νέο ερευνητικό κέντρο ηλεκτροχημείας στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, καθώς ετοιμάζεται να παράγει το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό supercar μέχρι τα τέλη...

Touring Arese RH95 Vento D’Oro

Η Carrozzeria Touring Superleggera βγάζει στην αγορά μια ειδική έκδοση του Arese RH95, την Vento D’Oro, με το αυτοκίνητο να πρόκειται για μια Ferrari...