Ο CEO της Ferrari Louis Camilleri, στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης των μετόχων στο Άμστερνταμ, δήλωσε πως οι παραγγελίες για νέα αυτοκίνητα ανέρχονται στο υψηλότερο επίπεδό τους, παρά την παγκόσμια κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού.

Όπως είπε ο Camilleri:

Tα πέντε νέα μοντέλα που παρουσίασε η Ferrari το 2019 τα έχει υποδεχθεί με ενθουσιασμό η αγορά, με τα μοντέλα αυτά να στηρίζουν το χαρτοφυλάκιο παραγγελιών μας για το 2020, το οποίο είναι πιο ισχυρό από ποτέ.

1

Μιλώντας για την πανδημία του κορωνοϊού ο Camilleri είπε:

Κανείς δεν γνωρίζει πότε θα λήξει η έκτακτη κατάσταση που συνδέεται με τον κορωνοϊό, όμως το σημαντικό είναι να είμαστε έτοιμοι και η Ferrari είναι έτοιμη για την επανεκκίνηση της παραγωγής.

Τα αποτελέσματα ρεκόρ του 2019 έβαλαν τον όμιλο σε θέση να αντιμετωπίσει το μέλλον.

Η Ferrari αναμένεται να δημοσιεύει τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου στις 4 Μαΐου. Αυτήν την ημέρα ενδέχεται να ξεκινήσει εκ νέου η παραγωγή στα εργοστάσιά της σε Μαρανέλο και Μόντενα, εφόσον δώσουν το πράσινο φως οι ιταλικές αρχές.

2

Ο πρόεδρος της Ferrari, John Elkann, κληρονόμος της οικογένειας Agnelli, υπογράμμισε ότι προτεραιότητα του ομίλου είναι η ασφάλεια του προσωπικού. Σε συνεργασία με την περιφέρεια, τις συνδικαλιστικές ενώσεις και τους επιστήμονες, η Ferrari εκπόνησε το σχέδιο “Back on Track” για τη σταδιακή επαναλειτουργία των εργοστασίων της με ασφάλεια.

3

Εν αναμονή, η Ferrari επιδόθηκε στην παραγωγή βαλβίδων για αναπνευστήρες, συμμετέχοντας κι εκείνη στη συλλογική προσπάθεια της μάχης κατά της πανδημίας.

Η Ferrari μέσα στο 2019 παρουσίασε πέντε ολοκαίνουργια μοντέλα, τα SF90 Stradale, F8 Tributo, F8 Spider, 812 GTS και Roma, και η ιταλική εταιρία έχει δηλώσει ότι θα παρουσιάσει λιγότερα νέα μοντέλα μέσα στο 2020, καθώς θα επικεντρωθεί στο να πουλήσει αυτά, αλλά δεν θα αυξήσει την παραγωγή της γιατί θέλει να διατηρήσει την αποκλειστικότητα των μοντέλων της.