BMW: Ελαφρώς μειωμένα τα κέρδη πρώτου τριμήνου

Σχετικά άρθρα

Η BMW ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του έτους, όπου είδε τα καθαρά της κέρδη να υποχωρούν κατά 2,4% στα 574 εκατ. ευρώ, έναντι 588 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2019.

Παράλληλα, τα έσοδα της BMW κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +3,5% σε ετήσια βάση, στα 23,25 δισ. ευρώ, έναντι 22,46 δισ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Η εταιρία διευκρίνισε ότι η αύξηση των εσόδων οφείλεται κυρίως στη μείωση των εξόδων και την ενίσχυση του τομέα χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, καθώς οι παραδόσεις οχημάτων σε πελάτες υποχώρησαν κατά 20,6 το πρώτο τρίμηνο, στα 477.111 αυτοκίνητα συνολικά εκ των οποίων τα 411.809 ήταν της BMW (-20,1%), τα 64.449 της Mini (-23,4%) και τα 853 της Rolls-Royce (-27,2%) Παράλληλα πούλησε 34.774 μοτοσυκλέτες (-9,9%).

Η μειωμένη ζήτηση οχημάτων εν μέσω της πανδημίας και οι διακοπές στην παραγωγή οχημάτων σε ορισμένες χώρες λόγω των περιοριστικών μέτρων έχουν αρνητικές επιπτώσεις στα περιουσιακά στοιχεία, την οικονομική θέση και τα αποτελέσματα των δραστηριοτήτων του Ομίλου,

ανέφερε σε ανακοίνωσή της η BMW.

Από την πλευρά του, ο CEO της εταιρίας, Oliver Zipse, δήλωσε πως:

Είναι ξεκάθαρο πως η κατάσταση παραμένει σοβαρή και οι προβλέψεις της αγοράς υπόκεινται σε περιορισμούς υπό αυτές τις συνθήκες. Αυξάνουμε σταδιακά την παραγωγή μας ξανά, σύμφωνα με τη ζήτηση κάθε αγοράς.

Ωστόσο, παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά τις εξελίξεις για να μπορούμε να ανταποκριθούμε με τη μέγιστη ευελιξία. Κρατάμε αυστηρά τα επίπεδα των αποθεμάτων επειδή η ρευστότητα έχει απόλυτη προτεραιότητα σε αυτήν την κατάσταση.

Η BMW προχώρησε και σε αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για το 2020, διευρύνοντας το περιθώριο κερδών και προβλέποντας ότι τα κέρδη θα είναι σημαντικά χαμηλότερα από το 2019.

Η υψηλότερη αρνητική επίδραση αναμένεται στο δεύτερο τρίμηνο του 2020, και το περιθώριο των κερδών προ φόρων και τόκων για το τμήμα του αυτοκινήτου, πιθανώς θα διαμορφωθεί μεταξύ 0%-3%, τόνισε η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία ανακοίνωσε πως θα καθυστερήσει κατά έναν χρόνο η κατασκευή του νέου εργοστασίου της εταιρίας στην Ουγγαρία, με τις συνολικές επενδύσεις να είναι φέτος μειωμένες κατά 1,7 δισ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι (5,7 δισ. το 2019 έναντι 4 δισ. ευρώ το 2020).

Η BMW δήλωσε ότι τα κέρδη προ φόρων για το σύνολο του 2020, θα είναι σημαντικά χαμηλότερα σε σχέση με το προηγούμενο έτος, και ενώ μοιάζει απίθανο οι όγκοι παραγγελιών να επιστρέψουν σε φυσιολογικά επίπεδα τις πρώτες εβδομάδες μετά το οριστικό τέλος των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας.

Μάλιστα, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία διευκρινίζει ότι οι εκτιμήσεις δεν περιλαμβάνουν το ενδεχόμενο μίας βαθύτερης ύφεσης στις μεγάλες αγορές, μίας περαιτέρω επιβράδυνσης στην οικονομία της Κίνας, καθώς και ενός νέου κύματος κρουσμάτων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μεγαλύτερη και πιο αεροδυναμική η νέα BMW X3

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από καμουφλαρισμένες φωτογραφίες της νέας, τέταρτης γενιάς, της X3, που αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2024. Η...