Προ ημερών η Uber απέλυσε 3.700 άτομα και σήμερα η εταιρία ανακοίνωσε επιπλέον απολύσεις 3.000 ατόμων, καθώς οι περιορισμοί εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, μειώνουν τη ζήτηση για υπηρεσίες μεταφοράς, δήλωσε ο CEO της, Dara Khosrowshahi.

Η Uber έχει υποστεί σχεδόν ολοκληρωτική κατάρρευση, καθώς μεγάλα τμήματα των Ηνωμένων Πολιτειών και του υπόλοιπου κόσμου τέθηκαν σε καραντίνα για να καταπολεμήσουν την εξάπλωση του ιού.

Σχεδόν τα δύο τρίτα των εσόδων της Uber δημιουργούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, όπου εκδόθηκαν εντολές κατ’ οίκον περιορισμού στους κατοίκους, στα μέσα Μαρτίου. Η εταιρεία είπε ότι τα αιτήματα για μεταφορές είχαν υποχωρήσει κατά 80% παγκοσμίως τον Απρίλιο, αλλά ανακάμπτουν αργά.

Ο Khosrowshahi πρόσθεσε πως η Uber θα κλείσει το γραφείο της στη Σιγκαπούρη τους επόμενους 12 μήνες και θα μετακομίσει σε ένα νέο “κέντρο” στην περιοχή της νοτιονανατολικής Ασίας. Η Uber θα κλείσει επίσης άλλα 45 από τα γραφεία της παγκοσμίως.

Παράλληλα η Uber, που βρίσκεται επίσης σε συνομιλίες με την GrubHub για την ενίσχυση της επιχείρησης παράδοσης τροφίμων, δήλωσε ότι σχεδιάζει να μειώσει τις επενδύσεις σε διάφορα μη βασικά έργα. Η Uber απασχολεί 28.000 άτομα, τα 16.000 εκτός ΗΠΑ.