Στα πλαίσια της συνεργασίας της Toyota με το Tεχνολογικό Iνστιτούτο της Μασαχουσέτης (MIT), που ανακοινώθηκε το 2015, η ιαπωνική εταιρία συνεχίζει να εξελίσσει την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης. Για τον λόγο αυτό, οι δύο πλευρές παρουσίασαν ένα νέο ανοιχτό σύνολο δεδομένων (dataset), που το ονομάζουν DriveSeg.

Αυτό έχει σκοπό να δείξει πώς τα αυτόνομα συστήματα οδήγησης θα μπορούσαν να αντιληφθούν το περιβάλλον οδήγησης ως μια συνεχή ροή οπτικών πληροφοριών, δηλαδή οι υπολογιστές να παίρνουν μαθήματα από προηγούμενες εμπειρίες και να αναγνωρίσουν μοτίβα, ώστε να δώσουν τις σωστές εντολές σε νέες ή/και απρόβλεπτες καταστάσεις.

Τα δεδομένα του DriveSeg αποτελούνται από δύο μέρη: η μη αυτόματη έκδοση έχει μόλις 3 λεπτά βίντεο υψηλής ανάλυσης που τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια μιας ημερήσιας εκδρομής γύρο από το Cambridge της Μασαχουσέτης, ενώ η έκδοση Semi-Auto διαθέτει 20.100 βίντεο καρέ, που ελήφθησαν από την κοινοπραξία MIT Advanced Vehicle Technologies (AVT).

1Διάβασε ακόμα

Η Toyota δεν θα προσφέρει αυτόνομη τεχνολογία αν δεν είναι 100% ασφαλής

Το DriveSeg είναι διαθέσιμο δωρεάν και μπορείς να το βρεις στο λινκ της πηγής, με την Toyota να έχει επενδύσει περίπου 50 εκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη ερευνητικών εγκαταστάσεων στο πανεπιστήμιο του Stanford στη Καλιφόρνια και του MIT, στη Μασαχουσέτη.

Η μηχανική εκμάθηση είναι ένα πανίσχυρο νέο εργαλείο για την επίλυση προβλημάτων, από το φιλτράρισμα μιας συλλογής φωτογραφιών έως την υποστήριξη των ανθρώπων στην αντιμετώπιση ορισμένων από τις πιο κρίσιμες παγκόσμιες προκλήσεις που αφορούν την υγεία, το περιβάλλον και πολλά άλλα.