Η Volkswagen εξετάζει την εξαγορά της Europcar

Σχετικά άρθρα

Η Volkswagen βρίσκεται σε συνομιλίες για την εξαγορά της γαλλικής εταιρείας ενοικίασης αυτοκινήτων Europcar, και μια τέτοια συμφωνία θα επέτρεπε στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία να αξιοποιήσει καλύτερα τον στόλο των αυτοκινήτων της.

Εκτός της Hertz, και η Europcar έχει βρεθεί σε δύσκολη θέση εξαιτίας της πανδημίας της νόσου Covid-19, με την τελευταία να ευθύνεται για την κάθετη πτώση των ταξιδιών σε όλο τον κόσμο, και ως εκ τούτου τη μείωση της ζήτησης για ενοικίαση αυτοκινήτων.

Οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών είναι σε πρώιμο στάδιο, με την Volkswagen να είναι αυτή που έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον της για την εξαγορά της Europcar, ενεργώντας με τη δέουσα προσοχή. Παρόλα αυτά, η συμφωνία δεν είναι καθόλου βέβαιη, καθώς οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας σε παγκόσμια κλίμακα είναι συντριπτικές για τον κλάδο της ενοικίασης αυτοκινήτου, και για την Europcar.

Η τελευταία, η οποία έχει κεφαλαιοποίηση 390 εκατομμυρίων ευρώ και το καθαρό της χρέος στα τέλη Μαρτίου ήταν άνω του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, έχει επίσης προσελκύσει ενδιαφέρον από ιδιωτικές εταιρείες μετοχών, συμπεριλαμβανομένης της Apollo Global Management.

Αν πραγματοποιηθεί η εξαγορά, θα είναι η δεύτερη φορά για την Volkswagen που θα κατέχει την Europcar, καθώς το 2006 η γερμανική εταιρία την είχε πουλήσει στην εταιρεία επενδύσεων Eurazeo. Εκπρόσωποι των Volkswagen, Apollo και Eurazeo αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...