Άνοιξαν οι παραγγελίες τους Nikola Badger, το ηλεκτρικό/υδρογονοκίνητο pickup με αυτονομία σχεδόν 1.000 χλμ.

Σχετικά άρθρα

Η Nikola Motors ανακοίνωσε σήμερα πως άνοιξαν οι παραγγελίες για το ηλεκτρικό/υδρογονοκίνητο pickup της, καθώς η παρουσίαση της έκδοσης παραγωγής του Badger θα γίνει στην ετήσια εκδήλωση Nikola World, που έχει προγραμματιστεί για τις 4 Δεκεμβρίου, με το λανσάρισμα του μοντέλου να γίνεται αμέσως μετά.

Η αμερικάνικη εταιρία θα προσκαλέσει στην παραπάνω εκδήλωση τους πελάτες που θα προπαραγγείλουν το Badger, με τον ιδρυτή της Nikola, Trevor Milton, να ισχυρίζεται ότι οι θεατές θα δουν ένα πραγματικό και λειτουργικό pickup, και όχι ένα ψεύτικο, που θα έχει μεταλλικά πάνελ και λειτουργικό εσωτερικό, φωτογραφίζοντας με αυτόν τον τρόπο το Tesla Cybertruck.

Το Badger είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό pickup και με αυτό η εταιρία του Trevor Milton θέλει να τεθεί απέναντι στο Cybertruck, στο Rivian R1T, στο ηλεκτρικό pickup της Hummer, στο ηλεκτρικό Ford F-150 και σε άλλα ανάλογα που θα παρουσιαστούν στην αγορά της Αμερικής.

Το μήκος του αγγίζει τα 5.890 χλστ., το πλάτος του τα 2.180 χλστ., και το ύψος του τα 1.870 χλστ., ενώ το πλάτος του χώρου φόρτωσης ανέρχεται σε 1.560 χλστ. Η απόδοση του συνόλου θα είναι 455 άλογα, με το peak της να εκτοξεύεται στα 906 άλογα, ενώ η ροπή του θα φτάνει τα 1.330 Nm. Για το 0-60 μίλια/ώρα (0-96 χλμ/ώρα) θα χρειάζεται μόλις 2,9 δευτ., με την χωρητικότητα της μπαταρία ιόντων-λιθίου να είναι 160 kWh, ενώ η ισχύς του συστήματος κυψελών καυσίμου υδρογόνου ανέρχεται σε 120 kW (161 άλογα).

Η εταιρία ανακοινώνει ότι θα μπορεί να λειτουργεί σε θερμοκρασίες έως -29 βαθμούς Κελσίου χωρίς απώλειες του συστήματος και χωρίς να επηρεάζεται η απόδοση της μπαταρίας. Η ικανότητα ρυμούλκησης του θα ξεπερνά τα 3.600 κιλά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...

BYD Fang Cheng Bao Super 9

Η Fang Cheng Bao είναι η high-end μάρκα της BYD και στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το Super 9, ένα εντυπωσιακό speedster πρωτότυπο που...