Οι διοργανωτές της έκθεσης της Γενεύης πουλούν τα δικαιώματα της για 14,1 εκατ. ευρώ στην Palexpo SA

Σχετικά άρθρα

Την περασμένη Δευτέρα οι διοργανωτές της έκθεσης της Γενεύης ανακοίνωσαν πως η έκθεση της Γενεύης του 2021 δεν θα διεξαχθεί, ενώ έκαναν γνωστό πως θέλουν να πουλήσουν τα δικαιώματα της έκθεσης στην Palexpo SA, την εταιρία που λειτουργεί το εκθεσιακό κέντρο Palexpo, εκεί όπου διεξάγεται η έκθεση.

Οι διοργανωτές σημείωσαν ότι αυτή είναι η προτιμώμενη επιλογή τους, καθώς θα εξασφαλίσει την τακτική διοργάνωση της διεθνούς έκθεσης αυτοκινήτου της Γενεύης στο μέλλον.

Σήμερα έγινε γνωστό πως οι διοργανωτές ζητούν το ποσό των 15 εκατ. ελβετικών φράγκων από την Palexpo SA, προκειμένου να τους παραχωρήσουν τα δικαιώματα της έκθεσης, αλλά ο διευθυντής του Palexpo, Sandro Mesquita, σε πρόσφατη συνέντευξη του είπε πως το ποσό αυτό είναι τεράστιο, υποβαθμίζοντας την πιθανότητα η Palexpo SA να αγοράσει τα δικαιώματα της έκθεση της Γενεύης.

Ο Mesquita συνέχισε λέγοντας πως οι εκθέσεις αυτοκινήτων θα γίνουν όλο και μικρότερες στο μέλλον, αφού φθίνει συνεχώς η δημοτικότητα τους.

Η απόφαση για το κατά πόσο η Palexpo SA θα αγοράσει τα δικαιώματα της έκθεσης θα ληφθεί από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας, το οποίο αναμένει να συνεδριάσει μέσα στις επόμενες 2 εβδομάδες.

Ανεξάρτητα από το αν αγοράζουν ή όχι τα δικαιώματα για την έκθεση της Γενεύης, η Palexpo SA θέλει να πραγματοποιήσει στον εκθεσιακό της χώρο μια έκθεση αυτοκινήτου εντός του 2021, καθώς πιστεύουν πως μια μικρότερη έκθεση, είναι καλύτερη από το να μην γίνει καθόλου.

Η έκθεση της Γενεύης αντιπροσωπεύει περίπου το 1/3 των ετήσιων εσόδων της Palexpo SA.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες της έκθεσης της Γενεύης του 2025

Παρότι οι διοργανωτές της έκθεσης αυτοκινήτου της Γενεύης αναφέρουν ότι η επιστροφή της στη μετά-Covid εποχή ήταν επιτυχημένη και πολλά υποσχόμενη, η πραγματικότητα απέχει...

Pininfarina Enigma GT με V6 κινητήρα υδρογόνου

Το πρωτότυπο Pininfarina Enigma GT έκανε το ντεμπούτο του στην έκθεση της Γενεύης και σύμφωνα με την εταιρία μας δείχνει το πως θα μοιάζουν...

Νέο MG3

Το νέο MG3 παρουσίασε σήμερα η εταιρία. Όντας το πρώτο πλήρως υβριδικό μοντέλο της MG, το αυτοκίνητο συνδυάζει έναν 1.500άρη κινητήρα βενζίνης που λειτουργεί...