Carlon Ghosn: “Αξιολύπητα τα οικονομικά αποτελέσματα της Renault και της Nissan”

Σχετικά άρθρα

O Carlon Ghosn, το πρώην αφεντικό της Συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Le Parisien αποκάλεσε ως “αξιολύπητα” τα οικονομικά αποτελέσματα της Renault και της Nissan, τονίζοντας πως τα προβλήματά τους δεν οφείλονται στη πανδημία του κορωνοϊού, αλλά στην “έλλειψη κοινής ηγεσίας”. Όπως είπε:

Υπάρχει ένα πρόβλημα εμπιστοσύνης της αγοράς στη συμμαχία Renault-Nissan-Mitsubishi. Προσωπικά, βρίσκω τα αποτελέσματα της Nissan και της Renault αξιολύπητα. Οι δύο εταιρείες κοιτάζουν προς τα μέσα. Δεν υπάρχει πλέον πραγματικός συνδυασμός διαχείρισης μεταξύ της Renault και της Nissan, αλλά μια δυσπιστία, μια απόσταση.

Ο Ghosn συνέκρινε την πτώση της τιμής της μετοχής τόσο της Renault όσο και της Nissan, σε σχέση με τις μετοχές της GM και της Toyota, από τον Νοέμβριο του 2018 έως τον Ιούνιο του 2020. Όπως είπε, η GM είδε πτώση της μετοχής της κατά 12%, η Toyota πτώση 15%, με την Nissan να βλέπει την αξία της μετοχής της να υποχωρεί κατά 55%, ενώ αυτή της Renault υποχώρησε κατά 70%.

Όλοι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων αντιμετωπίζουν την ίδια κρίση λόγω της πανδημίας, αλλά η Renault και η Nissan τιμωρούνται περισσότερο από τους άλλους.

ΠηγήReuters.com

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan μειώνει τις εκτιμήσεις κερδών της

Η Nissan μείωσε κατά 14,5% τις εκτιμήσεις για τα ετήσια λειτουργικά της κέρδη της, επικαλούμενη χαμηλότερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις αυτοκινήτων λόγω "γήρανσης" των...

Επίσημο: Nissan Qashqai facelift

Έχουν περάσει τρία χρόνια από το εμπορικό λανσάρισμα της τρίτης γενιάς του Qashqai και σήμερα η Nissan αποκάλυψε το facellit του δημοφιλέστατου ιαπωνικού μοντέλου,...