Τον περασμένο Μάρτιο η Skoda έκανε γνωστό ότι 31 σπουδαστές της επαγγελματικής σχολής της ετοιμάζουν ένα ακόμη πρωτότυπο όχημα, το οποίο θα αποτελεί την spider έκδοση του Scala.

Σήμερα, η τσέχικη εταιρία παρουσίασε το εν λόγω πρωτότυπο, το οποίο ονομάζεται Slavia, και όπως καταλαβαίνεις δεν θα περάσει στην παραγωγή, καθώς αποτελεί μια σπουδή των φοιτητών.

Το roadster μοντέλο έχει μήκος 4.362 χλστ., πλάτος 1.793 χλστ., ύψος 1.410 χλστ., ενώ το μεταξόνιο αγγίζει τα 2.649 χλστ.. Το βάρος του ανακοινώνεται στα 1.210 κιλά και σχεδιαστικά αντλεί έμπνευση από το Skoda 1100 OHC του 1957.

Το Slavia ξεχωρίζει από το μοντέλο παραγωγής, έχοντας μόνο δύο πόρτες, με το πίσω μέρος να είναι εντελώς νέo. Το πρωτότυπο είναι βαμμένο σε λευκό (White Crystal Blue) χρώμα, που δημιουργεί αντίθεση με τις μαύρες λεπτομέρειες του.

Ακόμα, έχει κόκκινες δαγκάνες φρένων και το εσωτερικό του δεν διαφέρει από αυτό του Scala παραγωγής, αλλά διαθέτει bucket καθίσματα και ηχοσύστημα απόδοσης 320 watts, με το subwoofer να είναι 2.250 watts.

Πατάει σε ζάντες 20 ιντσών προερχόμενες από το Kodiaq RS, οι οποίες “ντύνονται” με ελαστικά 235/30. Μηχανικά, κάτω από το καπό υπάρχει ο 1.500άρης TSI κινητήρας, απόδοσης 150 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται με ένα 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη στέλνοντας την κίνηση στον εμπρός άξονα.

Οι σπουδαστές της Skoda, εκτός από το Slavia, έχουν παρουσιάσει μέχρι σήμερα 6 πρωτότυπα, τα Mountiaq, Sunroq, Element,Atero Coupe, CitiJet Citigo και FunStar Fabia.