Ο Elon Musk πήρε το το δεύτερο μέρος από το πακέτο των αποδοχών του, αφού κατάφερε να πιάσει και τον δεύτερο από τους 12 στόχους, στην ειδική συμφωνία που έχει κάνει με την Tesla.

Συγκεκριμένα, η μέση τελική χρηματιστηριακή αξία της Tesla για έξι μήνες αυξήθηκε πάνω από τα 150 δισ. δολάρια. Αυτό σημαίνει ότι ο Musk είναι πλέον σε θέση να ασκήσει επιπλέον 1,69 εκατομμύρια option μετοχών, αν και πρέπει να περιμένει τουλάχιστον πέντε χρόνια για να μπορέσει να τις πουλήσει. Τα options έχουν τιμή 350,02 δολαρίων, που σημαίνει ότι θα είχε κέρδος 2,1 δισ. δολαρίων εάν μπορούσε να πουλήσει αμέσως τις μετοχές.

Ο Musk ξεκλείδωσε την πρώτη δόση του πακέτου επιβράβευσης τον Μάιο, όταν η μέση εξαμηνιαία χρηματιστηριακή αξία της Tesla ξεπέρασε τα 100 δισ. δολάρια. Οι μετοχές της εταιρείας έχουν υπερδιπλασιαστεί από τότε και έχει σήμερα η κεφαλαιοποίηση της είναι μεγαλύτερη από την συνολική αξία των Toyota, Volkswagen και Hyundai, με την χρηματιστηριακή αξία της Tesla να αγγίζει πλέον τα 300 δισ. δολάρια.

Το πακέτο αποζημίωσης του Musk είναι η μεγαλύτερη εταιρική συμφωνία αμοιβής που έχει συναφθεί ποτέ μεταξύ CEO και διοικητικού συμβουλίου και περιλαμβάνει 20,3 εκατομμύρια options, χωρισμένα σε 12 δόσεις, που θα μπορούσαν να αποφέρουν στον Musk περισσότερα από 50 δισ. δολάρια εάν επιτευχθούν όλοι οι στόχοι, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Tesla.

Το σύνολο του πακέτου αποδοχών, ο Musk θα το πάρει μόνο όταν η κεφαλαιοποίηση της Tesla φτάσει τα 650 δισ. δολάρια, με τα ετήσια έσοδα της εταιρείας να πρέπει να φτάνουν τα 175 δισ. δολάρια και τα προσαρμοσμένα κέρδη τα 14 δισ. δολάρια.

Για να ξεκλειδώσει η τρίτη δόση για τον Musk, η Tesla πρέπει να επιτύχει μια εξαμηνιαία μέση κεφαλαιοποίηση ύψους 200 δισ. δολαρίων και είτε να εμφανίσει έσοδα 35 δισ. δολαρίων, είτε προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων 3 δισ. δολαρίων, για τέσσερα συνεχόμενα τρίμηνα.