Η Hertz Global Holdings Inc. συμφώνησε να πληρώσει τους δανειστές, οι οποίοι μετά την κήρυξη της πτώχευσης ελέγχουν έμμεσα τον στόλο της εταιρείας ενοικίασης αυτοκινήτων, 650 εκατομμύρια δολάρια, στο πλαίσιο συμφωνίας για την αναστολή της δικαστικής πτωχευτικής διαμάχης για τα οχήματα.

Η συμφωνία αναφέρει ότι η Hertz θα σταματήσει -για το υπόλοιπο της χρονιάς- την προσπάθειά της για ακύρωση περίπου 500.000 μισθώσεων αυτοκινήτων της σε πελάτες της. Η κυριότητα των οχημάτων ανήκει σε μια ξεχωριστή εταιρία της Hertz, τα οποία η εταιρεία τα εκμισθώνει με σύμβαση, παρέχοντας στους δανειστές της ισχυρά δικαιώματα ασφάλειας.

2

Η Hertz πιθανότατα θα πληρώσει λιγότερα από ότι οφείλει κανονικά τους δανειστές, τους οποίους η εταιρεία κατηγόρησε εν μέρει για την πτώχευσή της τον περασμένο Μάιο. Σύμφωνα με τη σύμβαση μίσθωσης οχήματος, η Hertz δεν πρέπει μόνο να πληρώνει κανονικό ενοίκιο για κάθε αυτοκίνητο, αλλά και ένα τέλος για την κάλυψη της απόσβεσης, καθώς ο στόλος γερνά και χάνει την αξία του με την πάροδο του χρόνου.

Από την υποβολή αίτησης πτώχευσης τον Μάιο, η Hertz αγωνίζεται με τους δανειστές της, οι οποίοι χρηματοδότησαν την αγορά του στόλου της, αλλά αποπληρώθηκαν μέσω της συμφωνίας μίσθωσης. Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε αδιέξοδο για το πώς είναι καλύτερο να συρρικνωθεί ο στόλος της Hertz και ταυτόχρονα να διατηρηθούν οι τακτικές πληρωμές προς τους δανειστές.