Η Mercedes έχει ανακοινώσει ένα ευρύ πλάνο αναδιάρθρωσης προκειμένου να επανέλθει στη κερδοφορία και εκτός από χιλιάδες απολύσεις και μειώσεις μισθών, η γερμανική εταιρία θα μειώσει και τη γκάμα των μοντέλων της.

Έτσι θα καταργήσει τα A-Class Sedan, B-Class και CLA Shooting Brake και θα επικεντρωθεί περισσότερο στις πωλήσεις μεγαλύτερων μοντέλων και SUV που έχουν πολύ μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους από τα “μικρά” της μοντέλα.

Επίσης θα καταργήσει τα C-Class Coupe, C-Class Cabrio, E-Class Coupe και E-Class Cabrio, με την CLE να τα αντικαθιστά και θα προσφέρεται ως τετράθυρο coupe, Shooting Brake, δίθυρο coupe και δίθυρο Cabrio. Επίσης η γερμανική εταιρία δεν θα προσφέρει τη νέα S-Class σε Cabrio και Coupe εκδόσεις.

Παράλληλα έκανε γνωστό πως θα σταματήσει να κατασκευάζει σεντάν μοντέλα σε ΗΠΑ και Μεξικό, ενώ θα σταματήσει τις πωλήσεις των C-Class Coupe, C-Class Cabrio, E-Class Coupe, E-Class Cabriο, S-Class Coupe, S-Class Cabrio, CLS Coupe και ένα GT μοντέλο από την αγορά των ΗΠΑ. Αυτό ανακοίνωσε ο CEO της Mercedes-Benz USA, Nicholas Speeks, στους αντιπροσώπους της εταιρίας.