Daimler: Σχεδιάζει 20.000 μειώσεις θέσεων εργασίας και κατάργηση μοντέλων

Σχετικά άρθρα

Η Daimler, μητρική εταιρία της Mercedes-Benz έχει ανακοινώσει πως θα προχωρήσει σε μεγαλύτερες περικοπές λόγω των ζημιών του 2ου τριμήνου ύψους 1,682 δισ. ευρώ (προ φόρων και τόκων) και έτσι εκτός του ότι θα σταματήσει να κατασκευάζει σεντάν μοντέλα σε ΗΠΑ και Μεξικό, θα μειώσει έως 20.000 τις θέσεις εργασίας της, ενώ παράλληλα θα προχωρήσει και σε κατάργηση μοντέλων της.

Αρχικά η Daimler είχε αναφέρει πως σχεδιάζει να περικόψει τουλάχιστον 10.000 θέσεις εργασίας και να μειώσει το κόστος προσωπικού κατά περίπου 1,4 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2022, αλλά λόγω της πανδημίας, οι περικοπές πρέπει να είναι μεγαλύτερες, αφού πρέπει να εξοικονομηθούν 2 δισ. ευρώ από τα έξοδα για το προσωπικό της, γι’αυτό εκτός από τις περικοπές των θέσεων εργασίας, θα προχωρήσει και σε μειώσεις μισθών.

Παράλληλα, η γερμανική εταιρία, σύμφωνα με την Handelsblatt, θα καταργήσει τα A-Class Sedan, B-Class και CLA Shooting Brake, και θα επικεντρωθεί περισσότερο στις πωλήσεις μεγαλύτερων μοντέλων και SUV που έχουν πολύ μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους από τα “μικρά” της μοντέλα, όπως η A-Class. Επίσης θα καταργήσει είτε την C-Class Coupe είτε την C-Class Cabrio, ενώ θα διατηρήσει μόνο ένα από τα E-Class και E-Class Cabrio.

Διάβασε επίσης

Daimler: Καταργεί την GLC F-Cell και σταματά την ανάπτυξη υδρογονοκίνητων αυτοκινήτων λόγω κόστους

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανάκληση για 528.640 αυτοκίνητα της Mercedes

Η Mercedes-Benz ανακαλεί 528.640 δεξιοτίμονα A-Class, B-Class, CLA, EQA, EQB, GLA και GLB που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2017 και 2024, επειδή το εφεδρικό επίπεδο του...

Ανακαλούνται 241 Mercedes στην Ελλάδα

Ως μέρος της παγκόσμιας ανάκλησης που επηρεάζει συνολικά 247.443 AMG GT, C-Class, CLE, E-Class, EQE, EQS, GLC, S-Class και SL-Class που κατασκευάστηκαν μεταξύ 6...
Autoblog.gr