Η Daimler, μητρική εταιρία της Mercedes-Benz έχει ανακοινώσει πως θα προχωρήσει σε μεγαλύτερες περικοπές λόγω των ζημιών του 2ου τριμήνου ύψους 1,682 δισ. ευρώ (προ φόρων και τόκων) και έτσι εκτός του ότι θα σταματήσει να κατασκευάζει σεντάν μοντέλα σε ΗΠΑ και Μεξικό, θα μειώσει έως 20.000 τις θέσεις εργασίας της, ενώ παράλληλα θα προχωρήσει και σε κατάργηση μοντέλων της.

1

Αρχικά η Daimler είχε αναφέρει πως σχεδιάζει να περικόψει τουλάχιστον 10.000 θέσεις εργασίας και να μειώσει το κόστος προσωπικού κατά περίπου 1,4 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2022, αλλά λόγω της πανδημίας, οι περικοπές πρέπει να είναι μεγαλύτερες, αφού πρέπει να εξοικονομηθούν 2 δισ. ευρώ από τα έξοδα για το προσωπικό της, γι’αυτό εκτός από τις περικοπές των θέσεων εργασίας, θα προχωρήσει και σε μειώσεις μισθών.

2

Παράλληλα, η γερμανική εταιρία, σύμφωνα με την Handelsblatt, θα καταργήσει τα A-Class Sedan, B-Class και CLA Shooting Brake, και θα επικεντρωθεί περισσότερο στις πωλήσεις μεγαλύτερων μοντέλων και SUV που έχουν πολύ μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους από τα “μικρά” της μοντέλα, όπως η A-Class. Επίσης θα καταργήσει είτε την C-Class Coupe είτε την C-Class Cabrio, ενώ θα διατηρήσει μόνο ένα από τα E-Class και E-Class Cabrio.