Μπορεί η Renault να ήταν η πρώτη ομάδα που έκανε απανωτές καταγγελίες στη FIA για τη νομιμότητα του μονοθέσιου της Racing Point, και πιο συγκεκριμένα για τα brake ducts της RP20, ωστόσο η γαλλική ομάδα αποφάσισε να άρει την έφεσή της για την ετυμηγορία των αγωνοδικών της FIA.

H Renault -μαζί με Ferrari και McLaren– είχε αποφασίσει να εφεσιβάλλει την απόφαση των αγωνοδικών, επιζητώντας πιο αυστηρή ποινή για την βρετανική ομάδα για το ζήτημα των brake ducts της. Ωστόσο, πριν λίγα λεπτά η γαλλική ομάδα έκανε γνωστό ότι αποσύρει την έφεσή της, δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

Η Renault DP World F1 Team επιβεβαιώνει ότι ζήτησε να αποσυρθούν οι προσφυγές που ασκήθηκαν από την ίδια κατά των αποφάσεων των αγωνοδικών σχετικά με τα brake ducts της ομάδας BWT Racing Point F1. Πέρα από τις αποφάσεις, τα επίμαχα θέματα ήταν ζωτικής σημασίας για την ακεραιότητα της Formula 1, τόσο κατά την τρέχουσα περίοδο, όσο και στο μέλλον.

Ωστόσο, η εντατική και εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ της FIA, της Renault DP World F1 Team και όλων των ενδιαφερομένων μερών της Formula 1 έχει οδηγήσει σε απτή πρόοδο όσον αφορά τη διασφάλιση της πρωτοτυπίας μέσα στο σπορ, μέσω τροποποιήσεων στους Αθλητικούς και Τεχνικούς Κανονισμούς που έχουν προγραμματιστεί για την αγωνιστική περίοδο του 2021, επιβεβαιώνοντας τις απαιτήσεις για να χαρακτηριστεί μία ομάδα ως κατασκευαστής.

Η επίτευξη αυτού του στρατηγικού στόχου, στο πλαίσιο της νέας Συμφωνίας Ομονοίας, ήταν προτεραιότητά μας. Η διαμάχη πρέπει να μείνει πίσω μας, καθώς πρέπει να επικεντρωθούμε στο υπόλοιπο του έντονου και μοναδικού πρωταθλήματος.