Πριν μερικές ημέρες η Lucid Motors ανακοίνωσε ότι -σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της EPA- η έκδοση παραγωγής του Air παραγωγής θα έχει αυτονομία 517 μίλια (832 χλμ), χωρίς ωστόσο να μας αναφέρει τη χωρητικότητα της μπαταρίας του μοντέλου.

1

Σήμερα, όμως, αυτή γίνεται γνωστή, με τον CEO της εταιρίας, Peter Rawlinson, να αναφέρει ότι το πακέτο της μπαταρίας έχει χωρητικότητα 113 kWh, και όχι 130 kWh όπως είχε διαρρεύσει προηγουμένως.

Ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικάνικης εταιρίας τόνισε χαρακτηριστικά:

Είναι σχετικά εύκολο να επιτευχθεί μεγαλύτερη αυτονομία με την προοδευτική προσθήκη περισσότερων μπαταριών, αλλά η απόκτηση “χαζής αυτονομίας” με αυτόν τον τρόπο αυξάνει το βάρος και το κόστος και μειώνει τον εσωτερικό χώρο. Το Lucid Air έχει επιτύχει αυτήν την αξιοσημείωτη αυτονομία, ενώ ταυτόχρονα έχει μειώσει το μέγεθος της μπαταρίας μέσω της in-house τεχνολογίας της, με αποτέλεσμα μια σημαντική συνολική απόδοση του οχήματος.

2

Επιπλέον, η Lucid ισχυρίζεται ότι το Air προσφέρει “άνευ προηγουμένου” εσωτερικό χώρο σε σχέση με το συμπαγές εξωτερικό του αποτύπωμα. Ο εμπρός αποθηκευτικός χώρος του ηλεκτρικού ανέρχεται σε 280 λίτρα, ενώ συνολικά -μαζί με τον πίσω χώρο αποσκευών- το Air προσφέρει 739 λίτρα.

Το Lucid Air θα παρουσιαστεί στις 9 Σεπτεμβρίου, με την κυκλοφορία του στις Η.Π.Α. να αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2021.