Θα ήθελες το νέο Subaru WRX STI να είναι έτσι;

Σχετικά άρθρα

Η Subaru θα παρουσιάσει το νέο WRX μέσα στο 2021, με την STI έκδοση να έρχεται στην αγορά έναν χρόνο αργότερα και ο Kleber Silva, βασιζόμενος στο νέο Levorg και στο Viziv Performance Concept, μας δείχνει το πως θα μπορούσε να μοιάζει το νέο WRX STI.

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες αναφορές, το μοντέλο θα φορά τον 2,4-λίτρων turbo επίπεδο κινητήρα (FA24). Αυτός υπάρχει ήδη στη γκάμα της Subaru, καθώς τοποθετείται στα Ascent, Legacy και Outback, όπου αποδίδει 260 άλογα 376 Nm ροπής.

Στο WRX STI, όμως, η απόδοση του λέγεται ότι θα εκτοξευθεί στα 400 άλογα με 490 Nm ροπής καθώς θα υπάρχουν αναβαθμίσεις στα “σωθικά” του, νέες βαλβίδες και μεγαλύτερη πίεση στο turbo. Παλιότερες, όμως, αναφορές έλεγαν ότι το μοντέλο θα κάνει χρήση και υβριδικής τεχνολογίας, κάτι που οι τελευταίες πληροφορίες δεν το επιβεβαιώνουν.

Ο κινητήρας θα συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, με την πηγή να αναφέρει ότι το υπάρχον CVT μπορεί να αντέξει μόνο μέχρι 400 Nm ροπή και έτσι είναι άγνωστο αν η Subaru θα το εξελίξει. Τέλος, το νέο WRX και WRX STi θα κατασκευάζεται πάνω στη πλατφόρμα SGP (Subaru Global Platform), με τον αρχισχεδιαστή της ιαπωνικής εταιρίας, Mamoru Ishii, να έχει αναφέρει σε παλιότερη συνέντευξη του ότι η απήχηση του Viziv Performance Concept ενθάρρυνε την Subaru στο να μην αλλάξει σημαντικά τον σχεδιασμό του πρωτότυπου στην έκδοση παραγωγής.

ΠηγήKleber Silva

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

BYD Ocean-M Concept

Το Ocean-M Concept παρουσίασε η BYD στην έκθεση του Πεκίνου, με το πρωτότυπο να περνά στη παραγωγή μέσα στο τρίτο τρίμηνο του έτους. Πρόκειται...