Ο Sebastian Vettel απέκτησε τη Williams FW14B του 1992

Σχετικά άρθρα

Τον Ιούλιο του 2019 στην δημοπρασία του οίκου Bonhams στο Goodwood Festival of Speed, βγήκε στο σφυρί η Williams FW14B, με την οποία ο Nigel Mansell και ο Riccardo Patrese έτρεξαν στους 13 από τους 16 αγώνες της F1 το 1992. Το υψηλότερο “χτύπημα” ήταν 2.703.000 λίρες Αγγλίας, που μεταφράζονται σε 3.005.000 ευρώ με την σημερινή ισοτιμία.

Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της γερμανικής Bild, o Sebastian Vettel αγόρασε πρόσφατα την FW14B του Nigel Mansell, που φέρει το νούμερο 5 στο ρύγχος του μονοθέσιο, το ίδιο που έχει και ο Γερμανός στην καριέρα του στην F1. Δεν έχει γίνει γνωστό το ποσό που έδωσε ο Vettel, αλλά λογικά θα είναι κοντά σε αυτό που άλλαξε χέρια πέρσι το θρυλικό μονοθέσιο της βρετανικής ομάδας, δείχνοντας το πάθος του Vettel για την F1.

Η Williams FW14B είναι ένα από τα πιο θρυλικά μονοθέσια στην ιστορία της F1. Σχεδιασμένο από τον Adrian Newey συνέβαλε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος για την ομάδα της Williams το 1992, ενώ με αυτό ο Mansell πήρε το μοναδικό του πρωτάθλημα την ίδια χρονιά.

Η κυριαρχία του ήταν καθολική, καθώς ο Nigel Mansell είχε συγκεντρώσει 108 βαθμούς (με το παλιό σύστημα βαθμολόγησης) και ο δεύτερος Riccardo Patrese είχε μαζέψει μόλις 56 βαθμούς, ενώ τρίτος ήταν ο Michael Schumacher με 53 βαθμούς.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...