Ford: Δοκιμάζει τεχνολογία αυτόματης στάθμευσης

Σχετικά άρθρα

Η Ford σε συνεργασία με την Bedrock και την Bosch ξεκινούν ένα ερευνητικό project με διασυνδεδεμένα οχήματα δοκιμών της Μπλε Οβάλ εταιρίας που μπορούν να κινούνται αυτόνομα και να παρκάρουν χωρίς ανθρώπινη επίβλεψη στο Assembly Garage της Bedrock στο Ντιτρόιτ (ΗΠΑ), με τη συνεισφορά έξυπνων υποδομών της Bosch. Με το όχημα να παρκάρει μόνο του σε ένα κλειστό γκαράζ, πρόκειται για την πρώτη λύση αυτόνομης στάθμευσης οχημάτων μέσω αλληλεπίδρασης με την υποδομή που προέρχεται από την Αμερική.

Η έρευνα θα πραγματοποιηθεί στη συνοικία Corktown, εκεί όπου βρίσκεται σήμερα το νέο κέντρο καινοτόμων ιδεών της Ford στον τομέα της κινητικότητας, κοντά στον Κεντρικό Σταθμό του Michigan.

Φτάνοντας στο γκαράζ, ο οδηγός θα αφήνει το όχημά του σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο και με μία εφαρμογή για smartphone θα στέλνει το όχημα στη θέση στάθμευσης, με αυτόνομους ελιγμούς. Με την ίδια εφαρμογή, ο χρήστης θα ζητά την επιστροφή του οχήματος στον ειδικό χώρο παραλαβής. Με τον τρόπο αυτό, αφενός επισπεύδεται η διαδικασία στάθμευσης, αφετέρου δεν χρειάζεται κανείς να αναζητά το όχημά του επιστρέφοντας στο γκαράζ.

O Ken Washington, chief technology officer της Ford Motor Company δήλωσε:

Αναζητάμε συνεχώς ευκαιρίες για να επεκτείνουμε τις κορυφαίες μας τεχνολογίες υποβοήθησης Ford Co-Pilot360 που αυξάνουν την αυτοπεποίθηση των οδηγών. Πιστεύουμε ότι η τεχνολογία αυτόνομης στάθμευσης είναι πολλά υποσχόμενη.

Η συνεργασία μας με τη Bosch και την Bedrock ευθυγραμμίζεται επίσης με το όραμά μας για το μέλλον, που περιλαμβάνει υψηλού επιπέδου αυτόνομα οχήματα με καλύτερη αντίληψη του περιβάλλοντος χώρου και λιγότερα ενσωματωμένα υπολογιστικά συστήματα.

Αυτό θα μας παρέχει μεγαλύτερη ελευθερία στους τομείς της σχεδίασης και διάταξης χώρων βοηθώντας την εταιρεία να διατηρεί το κόστος σε χαμηλά επίπεδα.

Τα διασυνδεδεμένα οχήματα δοκιμών της Ford λειτουργούν αυτόνομα σε μεγάλο βαθμό μέσω επικοινωνίας με την έξυπνη υποδομή στάθμευσης της Bosch (Vehicle-to-Infrastructure – V2I). Οι αισθητήρες της υποδομής αναγνωρίζουν και εντοπίζουν το όχημα, καθοδηγώντας το να παρκάρει, αποφεύγοντας πεζούς και τυχόν άλλα εμπόδια. Εάν οι αισθητήρες ανιχνεύσουν κάτι στην πορεία του οχήματος, μπορούν να σταματήσουν ακαριαία την κίνησή του.

Στις σχετικές ειδήσεις η Ford θα μειώσει 1.400 θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ έως το τέλος του έτους, με τις μειώσεις να γίνονται από την μη αντικατάσταση υπαλλήλων που θα βγουν εθελοντικά στη σύνταξη. Οι μειώσεις αποτελούν μέρος της παγκόσμιας αναδιάρθρωσης της Μπλε Οβάλ εταιρίας, ύψους 11 δισ. δολαρίων που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια.

Οι περικοπές των θέσεων εργασίας στοχεύουν στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της Μπλε Οβάλ εταιρίας και δεν σχετίζονται με την αύξηση του κόστους λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ford: Η Mustang έγινε 60 ετών και teasάρει την RTR

Την περασμένη Τετάρτη η Ford γιόρτασε τα 60α γενέθλια της Mustang και στο περιθώριο μιας εκδήλωσης που έγινε στο Charlotte της Βόρειας Καρολίνας, η...

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...

Η Mustang Mach-E ηλεκτρίζει το stage της Ford στο Golden Hall

Γιορτάζοντας και στην Ελλάδα την επέτειο των 60 χρόνων Ford Mustang, του πιο εμβληματικού σπορ μοντέλου της παγκόσμιας σκηνής, η αμιγώς ηλεκτρική Ford Mustang...