Ήρθε στη ζωή ο κινητήρας του προ-πολεμικού Bentley Blower

Σχετικά άρθρα

Το Σεπτέμβριο του 2019 η Bentley ανακοίνωσε ότι θα επαναφέρει στην παραγωγή το προ-πολεμικό μοντέλο της, το Blower. Πιο συγκεκριμένα, την δεκαετία του ’20 ο sir Tim Birkin είχε κατασκευάσει τέσσερις Bentley Blower 4.5-liter και η βρετανική εταιρία ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει πλέον να κατασκευάζει τα 12 νέα Blower.

Για να γίνει αυτό, πρέπει πρώτα να φέρει στη ζωή την “καρδιά” του αυτοκινήτου, που δεν είναι άλλη από έναν κομπρεσοράτο 4.398 κ.εκ κινητήρα, απόδοσης 240 ίππων στις 4.200 σ.α.λ. Η βρετανική εταιρία έχει μετατρέψει έναν -από τους τέσσερις- πάγκους δοκιμών της στο εργοστάσιο της, για την εξέλιξη και δοκιμές του κινητήρα.

Η πρώτη “μιζιά” του κινητήρα ήρθε πριν δύο εβδομάδες, και όλοι οι κινητήρες θα δοκιμαστούν σε κύκλο 20 ωρών, αυξάνοντας σταδιακά τόσο την ταχύτητα του κινητήρα, όσο και τις συνθήκες φόρτωσης από το ρελαντί έως τις 3.500 σ.α.λ. Όταν κάθε κινητήρας διαπιστωθεί ότι λειτουργεί σωστά, θα ανεβαίνει στο δυναμόμετρο.

Το πρόγραμμα δοκιμών έχει σχεδιαστεί για να επιτύχει το ισοδύναμο 35.000 χιλιομέτρων οδήγησης σε πραγματικές συνθήκες και 8.000 χιλιόμετρα σε πίστα, και θα προσομοιώνει την συμμετοχή σε διάσημα ράλι, όπως το Peking to Paris και το Mille Miglia.

Για την παραγωγή του Blower, οι μηχανικοί της Bentley έπρεπε πρώτα να αποσυναρμολογήσουν το Blower του 1929 με αριθμό πλαισίου #HB3403, να σκανάρουν τρισδιάστατα όλα τα μέρη του προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ψηφιακό μοντέλο και έπειτα να κατασκευάσουν τα 12 νέα αυτοκίνητα με χρήση καλουπιών και εργαλείων της εποχής της δεκαετίας του 1920.

Την κατασκευή των 12 νέων αυτοκινήτων την έχει αναλάβει το τμήμα Mulliner, το οποίο θα χρειαστεί 2 χρόνια για την ολοκλήρωση της κατασκευής τους. Και τα 12 αυτοκίνητα θα είναι πανομοιότυπα με το πρωτότυπο, με ελάχιστες αλλαγές που υπαγορεύονται από τους σύγχρονους κανονισμούς ασφαλείας.

Η τιμή τους δεν ανακοινώθηκε, αλλά είναι δεδομένο πως αυτή θα είναι αρκετά τσουχτερή και δεν θα προκαλούσε εντύπωση εάν είναι και επταψήφια.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στο σφυρί η τελευταία Bentley Bacalar

Τον Μάρτιο του 2020 το τμήμα Mulliner της Bentley παρουσίασε το Bacalar, ένα περιορισμένης παραγωγής μοντέλο που βασίζεται στην Continental GT Convertible, και η...

Bentley Bentayga S Black Edition

Η S Black Edition είναι η νέα έκδοση της Bentayga και ξεχωρίζει επειδή συνδυάζει έντονα χρώματα, μαύρες λεπτομέρειες και σύμφωνα με την Bentley είναι...

Επίσημο: Νέος CEO της Aston Martin ο Adrian Hallmark, που φεύγει άμεσα από Bentley

Με μια ξαφνική κίνηση, το διοικητικό συμβούλιο της Aston Martin ανακοίνωσε σήμερα τον διορισμό του Adrian Hallmark ως τον νέο εκτελεστικό διευθυντή και διευθύνοντα...