Ο ιδρυτής της Nikola παραιτήθηκε οικειοθελώς μετά τις κατηγορίες για απάτη

Σχετικά άρθρα

Όπως ανακοίνωσε η Nikola Motors, ο ιδρυτής της Trevor Milton, αποχωρεί οικειοθελώς από τη θέση του εκτελεστικού προέδρου. Η εταιρεία ανέφερε ότι το διοικητικό συμβούλιο έκανε δεκτή την παραίτηση του Milton τόσο από τη θέση του προέδρου, όσο και από μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

Ο Stephen Girsky, πρώην αντιπρόεδρος της General Motors και μέλος του συμβουλίου, διορίστηκε νέος πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, αναλαμβάνοντας άμεσα τα καθήκοντά του.

Η Nikola είναι πραγματικά στο αίμα μου και θα είναι πάντα. Το επίκεντρο θα πρέπει να είναι η εταιρεία και η αποστολή της που έχει στόχο να αλλάξει τον κόσμο και όχι εγώ.

Έτσι, πήρα τη δύσκολη απόφαση να αποχωρήσω εθελοντικά από τη θέση του εκτελεστικού προέδρου. Η ίδρυση της Nikola και η ανάπτυξή της σε μία εταιρεία που θα αλλάξει δομικά τις μεταφορές προς το καλύτερο, βοηθώντας στη προστασία του κλίματος παγκοσμίως ήταν μια εξαιρετική τιμή για εμένα.

Σκοπεύω να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και θα πανηγυρίζω από μακριά για την εταιρεία

αναφέρει ο Milton σε δήλωσή του.

Ο CEO της Nikola, Mark Russell, δήλωσε:

Παραμένουμε δεσμευμένοι στο να επιτύχουμε τους στόχους μας και να δημιουργήσουμε αξία για τους μετόχους μας.

Η ανακοίνωση της αποχώρησης Milton έρχεται μετά την εκτόξευση κατηγοριών από την εταιρεία short selling Hindenburg Research προς τη Nikola για απάτη. Η Hindenburg Research κυκλοφόρησε την έκθεση με τίτλο “Nikola: How to Parlay An Ocean of Lies In a Partnership with the Largest Auto OEM in America“, λίγο μετά την ανακοίνωση πως η GM θα αποκτήσει το 11% των μετοχών της Nikola, κατηγορώντας την Nikola πως έλεγε ψέματα σχετικά με την πρόοδο της τεχνολογίας της, υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία είχε σκηνοθετήσει ένα βίντεο που δείχνει ένα από τα φορτηγά της να κατεβαίνει έναν λόφο.

Οι ισχυρισμοί της Hindenburg έχει γίνει αφορμή έρευνας από πλευράς της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC) και από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η Nikola απέρριψε τις κατηγορίες, κάνοντας λόγο για δεκάδες ανακρίβειες στην έκθεση της Hindenburg. Σε tweet του σχετικά με το θέμα, ο Milton αναφέρει ότι η Nikola είναι επικεντρωμένη στην επίτευξη των διακηρυγμένων στόχων της. Βέβαια είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι η Nikola δεν αμφισβήτησε ότι το βίντεο που δείχνει το φορτηγό να κινείται είναι σκηνοθετημένο. Αντίθετα, “έπαιξε” με τις λέξεις λέγοντας ότι το φορτηγό ήταν “σε κίνηση” χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίσει ότι η κίνηση αυτή ήταν με τις δικές του δυνάμεις.

Η μετοχή της Nikola έχει δείξει τεράστια μεταβλητότητα από τις 4 Ιουνίου, όταν και εισήλθε στο χρηματιστήριο, στις 4 Ιουνίου, μέσω συγχώνευσης με την VectoIQ. Σε ορισμένη φάση, έφτασε να ξεπεράσει σε κεφαλαιοποίηση την Ford. Την τρίτη ημέρα διαπραγμάτευσής της, ο Milton – ο οποίος, με βάση τα έγγραφα που έχουν κατατεθεί στις ρυθμιστικές αρχές, ελέγχει το 35% της εταιρείας – είχε προσωπική περιουσία 9 δισ. δολάρια, όντας ο 188ος πιο πλούσιος άνθρωπος στον πλανήτη, σύμφωνα με τη λίστα Bloomberg Billionaires. Σήμερα, η περιουσία του έχει περιοριστεί στα 4 δισ. δολάρια.

Η μετοχή της Nikola υποχώρησε σήμερα κατά 19,33%.

Η GM εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Αναγνωρίζουμε την αποχώρηση του Trevor Milton από τη Nikola και την απόφαση του συμβουλίου της Nikola να προχωρήσει. Θα συνεργαστούμε με τη Nikola για να ολοκληρώσουμε τη συναλλαγή που ανακοινώσαμε πριν από σχεδόν δύο εβδομάδες για να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες ανάπτυξης σε ευρύτερες αγορές με τις κυψέλες καυσίμου Hydrogen και τις Ultium μπαταρίες, και να κατασκευάσουμε το Nikola Badger.

Η Nikola, η Honda και άλλες εταιρείες που αναζητούν την τεχνολογία της GM ως πλατφόρμα για τα προϊόντα τους, αντιπροσωπεύουν μόνο ένα μέρος της συνολικής ηλεκτρικής στρατηγικής μας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Onvo: Η νέα μάρκα ηλεκτρικών της Nio, πρώτο μοντέλο “αντίπαλος” του Tesla Model Y

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nio, William Li, επιβεβαίωσε ότι η εταιρία του ετοιμάζει μια ένα υπο-μάρκα αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, η οποία θα ονομάζεται Onvo...

Nio και CATL συνεργάζονται για μπαταρίες με μεγαλύτερο κύκλο ζωής

Η Nio ήρθε σε συμφωνία συνεργασίας με την CATL για την ανάπτυξη μπαταριών μεγαλύτερης διάρκειας ζωής, ως μέρος των προσπαθειών τους για να μειώσουν...

Η AC Cobra GT και σε coupe έκδοση

Η AC Cars έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη teaser φωτογραφία της Coupe έκδοση της AC Cobra GT. Όπως η Roadster έκδοση, έτσι και η...
Autoblog.gr