Η Cupra έκανε σήμερα γνωστό ότι ξεκινά την παραγωγή του νέου Formentor, το πρώτο όχημα που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για την μάρκα. Η κυκλοφορία του έχει οριστεί να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα στην κορυφαία του έκδοση των 310 ίππων, ενώ θα διαθέτει συνολικά μία γκάμα επτά κινητήρων, συμπεριλαμβανομένων plug-in υβριδικών εκδόσεων από το επόμενο έτος.

1

Το Cupra Formentor γίνεται το έκτο μοντέλο που παράγεται στο Martorell και θα αντιπροσωπεύει περισσότερο από 10% πρόσθετου όγκου παραγωγής για το εργοστάσιο. Ο πρόεδρος της Seat και CEO της Cupra, Wayne Griffiths, θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα εμπιστοσύνης, πληροφόρησε ότι το εργοστάσιο λειτουργεί ήδη ξανά με πλήρη χωρητικότητα για την παραγωγή του Formentor και των άλλων μοντέλων της εταιρείας.

Συνολικά, η παραγωγή του πρώτου αποκλειστικού μοντέλου της Cupra απαιτεί τη συμμετοχή 3.000 εργαζομένων στη γραμμή παραγωγής 2 του εργοστασίου, χωρισμένη σε τρεις βάρδιες.

Η αρχική παραγωγή του Formentor θα ξεκινήσει με 160 αυτοκίνητα την ημέρα, με τον Griffiths να δηλώνει:

Το νέο Formentor είναι ένα μεγάλο βήμα για την Cupra. Ως το πρώτο μοναδικά ανεπτυγμένο μοντέλο, θα κάνει τη μάρκα να εξελιχθεί, να είναι πιο αναγνωρίσιμη και πιο επιθυμητή. Σκοπός μας είναι να υπερβούμε τον αρχικό μας στόχο, να διπλασιάσουμε τον όγκο πωλήσεων της Cupra με το λανσάρισμα αυτού του μοντέλου και να εισέλθουμε σε νέες διεθνείς αγορές, χάρη στην ευρεία γκάμα επτά κινητήρων.

Επιπλέον, αυτό το αυτοκίνητο θα αντιπροσωπεύει επίσης περισσότερο από 10% πρόσθετο όγκο παραγωγής για το εργοστάσιο στο Martorell και θα κάνει τη γραμμή παραγωγής του να λειτουργεί με πλήρη χωρητικότητα. Είμαι πεπεισμένος ότι αυτό το μοντέλο θα αλλάξει το μέλλον της μάρκας.

2Διάβασε περισσότερα

Επίσημο: Cupra Formentor