Τα αυτόνομα της Waymo εμπλέκονται σε τροχαίο κάθε 546.000 χλμ

Σχετικά άρθρα

Τα αυτόνομα αυτοκίνητα της Waymo έχουν διανύσει μέχρι σήμερα 9,8 εκατ. χιλιόμετρα στους δρόμου του Φοίνιξ της Αριζόνα στο Τέξας των ΗΠΑ, με τα σχεδόν 105.000 χλμ να έχουν πραγματοποιηθεί χωρίς κάποιον άνθρωπο να βρίσκεται πίσω από το τιμόνι.

Από το 2019 έως και τον Σεπτέμβριο του 2020 τα αυτόνομα αυτοκίνητα της Waymo έχουν εμπλακεί σε 18 μικροατυχήματα (1 κάθε περίπου 546.000 χλμ) , ενώ υπήρξαν 29 περιπτώσεις που ο οδηγός έπρεπε να πάρει τον έλεγχο του αυτοκινήτου για να αποφευχθεί κάποιο ατύχημα (1 περίπτωση κάθε περίπου 338.000 χλμ).

Η Waymo τονίζει πως κυκλοφόρησε τα δεδομένα αυτά προκειμένου να βελτιώσει την διαφάνεια και να ανοίξει έναν δημόσιο διάλογο σχετικά με την ασφάλεια που προσφέρουν τα αυτόνομα αυτοκίνητά της. Επίσης η εταιρία ελπίζει πως τα δεδομένα ασφαλείας θα βοηθήσουν τις εταιρίες και τις ρυθμιστικές αρχές να δημιουργήσουν πρότυπα ασφαλείας για τα αυτόνομα αυτοκίνητα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...