H Hertz επιδιώκει δάνειο 4 δισ. δολαρίων για την ανανέωση του στόλου της

Σχετικά άρθρα

Η Hertz Global Holdings επλήγη σοβαρά από τον περιορισμό της κυκλοφορίας και της δραματικής μείωσης των ταξιδιών σε όλο τον κόσμο εξαιτίας της νόσου Covid-19, και γι’αυτό τον περασμένο Μάιο κατέθεσε αίτηση για την υπαγωγή στο άρθρο 11, του αμερικάνικου πτωχευτικού δικαίου.

Επιπλέον, τον Οκτώβριο εξασφάλισε χρηματοδότηση 1,65 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να την βοηθήσει να αντιμετωπίσει την διαδικασία της πτώχευσης. Έκτοτε υπέβαλε πρόταση ζητώντας από το αμερικανικό πτωχευτικό δικαστήριο στο Delaware να εγκρίνει τη χρηματοδότηση που θα τη διατηρήσει σε λειτουργία έως το 2021.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, ο γίγαντας των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων επιδιώκει να εξασφαλίσει ένα νέο πακέτο χρηματοδότησης ύψους 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για να ανανεώσει το στόλο των οχημάτων του, στην προσπάθεια του να πατήσει και πάλι στα πόδια του. Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης ακροαματικής διαδικασίας, ένας δικηγόρος της Hertz είπε ότι η εταιρία πρέπει να ξεκινήσει την παραγγελία νέων οχημάτων.

Η Hertz για να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση βάζει ενέχυρο περιουσιακά της στοιχεία, ενώ μέχρι σήμερα έχει ρευστοποιήσει τμήματα του στόλου του, μειώνοντας παράλληλα τον αριθμό των οχημάτων που μισθώνει από τράπεζες και κατόχους ομολόγων, προκειμένου να προσαρμοστεί στη μειωμένη ζήτηση για τα οχήματά της.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...