H εταιρία του πρώτου αυτόνομου delivery οχήματος εξασφάλισε χρηματοδότηση μισού δισ. δολαριών

Σχετικά άρθρα

Η Nuro μας συστήθηκε τον Ιανουάριο του 2018 και είναι μια ακόμη startup εταιρία με έδρα την Silicon Valley. Η εταιρία ιδρύθηκε από δύο πρώην μηχανικούς της Google, τους Dave Ferguson και Jiajun Zhu, και τον Δεκέμβριο του 2018 έβγαλε στην αγορά το R1. Αυτό είναι ένα αυτόνομο όχημα με το μισό πλάτος ενός παραδοσιακού επιβατικού σεντάν και διαθέτει χώρους αποκλειστικά για την μεταφορά αντικειμένων, με το τιμόνι, τον οδηγό και τα καθίσματα να λάμπουν δια της απουσίας τους.

Τον Φεβρουάριο του 2020, η Nuro ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει τις δοκιμές του R2, της δεύτερης γενιά του αυτοκινούμενου οχήματος της, στο Χιούστον του Τέξας. Τον Απρίλιο του 2020, η Nuro έκανε γνωστό ότι το R2 χρησιμοποιείται για τη μεταφορά ιατρικών προμηθειών γύρω από ιατρικές εγκαταστάσεις στην Καλιφόρνια.

Χθες, η Nuro ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε 500 εκατ. δολάρια στον τρίτο γύρο χρηματοδότησης, καθώς η πανδημία της νόσου Covid-19 έχει δώσει τεράστια ώθηση στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Ο τελευταίος γύρος χρηματοδότησης ηγήθηκε από την T. Rowe Price Associates και περιλαμβάνει νέους επενδυτές, όπως τη Fidelity Management & Research Company και τη Baillie Gifford, καθώς και τους υπάρχοντες επενδυτές SoftBank και Greylock.

Στις αρχές του περασμένου έτους, η Nuro συγκέντρωσε 940 εκατομμύρια δολάρια από τη SoftBank, με την κεφαλαιοποίηση της να διπλασιάστηκε από τον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης σε 5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τον Φεβρουάριο του 2020, η αμερικάνικη NHTSA έδωσε έγκριση τύπου στην Nuro για την κυκλοφορία έως και 5.000 R2 σε δημόσιους δρόμους μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...

BYD Fang Cheng Bao Super 9

Η Fang Cheng Bao είναι η high-end μάρκα της BYD και στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το Super 9, ένα εντυπωσιακό speedster πρωτότυπο που...

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...