Έφτασαν Ευρώπη τα πρώτα Tesla Model 3 που κατασκευάζονται στην Κίνα

Σχετικά άρθρα

Στις 19 Οκτωβρίου η Tesla ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει την εισαγωγή στην Ευρώπη των Model 3 που κατασκευάζονται στην Κίνα, με την πρώτη “καραβιά” να αναχωρεί από το λιμάνι της Σαγκάη στις 26 Οκτωβρίου. Χθες, 26 Νοεμβρίου, το RoRo πλοίο με όνομα Toscana έφτασε στο λιμάνι Zeebrugge του Βελγίου, λίγο έξω από την γραφική πόλη Bruges.

Δεν έχει ανακοινωθεί το ακριβές νούμερο των αυτοκινήτων που ήταν μέσα στο Toscana, αλλά -σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρία, Wallenius Wilhelmsen- η μέγιστη χωρητικότητα του σε αυτοκίνητα είναι 6.354 αυτοκίνητα. Ωστόσο, σύμφωνα με εκτιμήσεις το Toscana μετέφερε 5.000 με 5.500 αυτοκίνητα του MY2021 Model 3, με τις μπαταρίες της CATL.

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, δίπλα ακριβώς από το Toscana στο βελγικό λιμάνι βρίσκεται το αντίστοιχο RoRo πλοίο Grand Aurora, το οποίο εκφορτώνει αυτοκίνητα της Tesla, προερχόμενα από το εργοστάσιο της στο Freemont των Η.Π.Α.

Οι παραδόσεις των Model 3 που κατασκευάζονται στην Κίνα θα ξεκινήσουν από τον ερχόμενο Δεκέμβριο, σε περισσότερες από 10 αγορές της Ευρώπης, όπως τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ελβετία.

Να θυμίσω, πως το Gigafactory της Σαγκάης εγκαινιάστηκε από τον Elon Musk την πρώτη εβδομάδα του έτους και έχει ετήσια παραγωγική δυνατότητα 150.000 αυτοκινήτων. Φαίνεται ότι η παραγωγή του είναι πλεονάζουσα, καθώς τον Σεπτέμβριο η Tesla πούλησε 11.000 Model 3 στην αγορά της Κίνα. Εκτός από τις αγορές της Κίνας και της Ευρώπης, τα αυτοκίνητα που θα παράγονται στο εν λόγω εργοστάσιο θα πωλούνται επίσης στη Σιγκαπούρη, στην Αυστραλία και στη Νέα Ζηλανδία.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα