Φουντώνουν οι φήμες ότι η Honda ετοιμάζει νέο S2000

Σχετικά άρθρα

Έχουν υπάρξει κάποια αυτοκίνητα που είναι διαχρονικά, που προσφέρουν αυτό που θα θέλει για πάντα ο λάτρης της οδήγησης και ένα από αυτά είναι το Honda S2000. Αυτό το αυτοκίνητο ανέβηκε και έπεσε μαζί με την Ελλάδα, αγαπήθηκε από το ελληνικό κοινό τα “καλά” χρόνια και το 2009 που σταμάτησε η παραγωγή κανείς Έλληνας δεν κοιτούσε να αποκτήσει S2000.

Απεναντίας οι αγγελίες πώλησης ήταν πάρα πολλές και υποθέτω οι κατατεθειμένες πινακίδες ακόμη περισσότερες. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια η τιμή του μοντέλου στο “χρηματιστήριο” έχει εκτοξευθεί και πολλοί ζητούν παράλογα ποσά.

Το κοινό του S2000 είναι παγκόσμιο και όλοι ζητάνε μια δεύτερη γενιά του αγαπημένου τους αυτοκινήτου. Σύμφωνα με το Forbes, το οποίο επικαλείται πηγή μέσα στη Honda, οι γκουρού του μάρκετινγκ της μάρκας εξετάζουν σοβαρά το λανσάρισμα μιας νέας γενιάς του S2000, ώστε να εορταστεί η 25η επέτειος του ιαπωνικού roadster, ήτοι να κυκλοφορήσει το 2024.

Εδώ να αναφέρω πως όταν οι γενιές δεν είναι συνεχόμενες, η “σειρά” συνήθως χάνει το χαρακτήρα της, οπότε προσωπικά κρατάω μικρό καλάθι αλλά ένα καθαρόαιμο σπορ αυτοκίνητο είναι πάντα καλοδεχούμενο. Δεν είναι σαφές πόσο πολύ μπορεί να επηρεάσει/καθυστερήσει τα σχέδια για το λανσάρισμα του αυτοκινήτου η πανδημία της Covid-19, αλλά η μικρή niche αγορά των sport αυτοκινήτων σε λογικές τιμές παραμένει ισχυρή.

Η Honda, αν και σκέφτεται την δεύτερη γενιά εδώ και 5+ χρόνια, μένει ακόμα στα σχέδια και στα renderings, όντας διστακτική να κάνει το μεγάλο βήμα. Αυτό άλλωστε έχει επιβεβαιώσει στο παρελθόν και ο CEO της Honda, Takahiro Hachigo, λέγοντας πως λαμβάνει υπόψιν τις φωνές των φίλων του θρυλικού roadster, αλλά πρέπει πρώτα να εξεταστεί η οικονομική βιωσιμότητα ενός τέτοιου project. Αν και όταν βρουν ποια θα πρέπει να είναι τα χαρακτηριστικά του νέου S2000 για να είναι κερδοφόρο, τότε οι μηχανικοί της Honda θα μπορέσουν να το υλοποιήσουν σε μικρό χρονικό διάστημα.

Αν τελικά το νέο S2000 πάρει το πράσινο φως, είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι μηχανικά θα φέρει το σύνολο του Civic Type R, ήτοι τον 2-λιτρο turbo VTEC κινητήρα, απόδοσης 320+ ίππων και 400 Nm ροπής.

Διαθέσιμα τα 20th Anniversary εξαρτήματα του Honda S2000

ΠηγήForbes

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα