Επίσημο: Ο Mick Schumacher στην Haas

Σχετικά άρθρα

Όπως αναμενόταν η Haas ανακοίνωσε πως υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο με τον Mick Schumacher, με τον γιο του Michael Schumacher να οδηγεί από του χρόνου για λογαριασμό της.

Ο 21χρονος Schumacher, που θα έχει ως teammate του στην Haas τον Ρώσο Nikita Mazepin, θα οδηγήσει το φετινό μονοθέσιο της ομάδας στο FP1 του GP του Άμπου Ντάμπι την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, πριν συμμετάσχει στις δοκιμές νέων οδηγών στην πίστα Yas Marina, την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου.

Ο Schumacher είναι μέλος της ακαδημίας οδηγών της Ferrari και βρίσκεται στη κορυφή του πρωταθλήματος της Formula 2. Έτσι έχει πολλές πιθανότητες να αναδειχτεί πρωταθλητής της Formula 2 στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς που θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο Μπαχρέιν.

Ο Guenther Steiner, επικεφαλής της Haas F1 Team είπε:

Είμαι πολύ χαρούμενος που μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τον Mick Schumacher ως οδηγό μας για την επόμενη σεζόν και ανυπομονώ να τον καλωσορίσω στην ομάδα.

Το πρωτάθλημα της Formula 2 υπήρξε εδώ και πολύ καιρό ως αποδεικτικό στοιχείο για το ταλέντο του για να δείξει τα διαπιστευτήριά του και το φετινό πρωτάθλημα ήταν αναμφίβολα ένα από τα πιο ανταγωνιστικά των τελευταίων σεζόν. Ο Mick έχει κερδίσει αγώνες, έχει ανέβει σε πολλά βάθρα και έχει καταφέρει να κερδίσει αρκετούς άλλους ταλαντούχους οδηγούς μέσα στο 2020.

Πιστεύω ακράδαντα ότι κέρδισε την ευκαιρία να εισέλθει στη Formula 1 με βάση τις επιδόσεις του. Έχουμε μια ευκαιρία μπροστά μας, ως ομάδα, να αξιολογήσουμε και να καλλιεργήσουμε έναν νέο οδηγό, δεδομένης της εξοικείωσής μας. Δημιουργούμε τα δομικά στοιχεία για τη συνεχή μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της ομάδας και ανυπομονώ ο Mick να συνεισφέρει στην ομάδα, τόσο εντός όσο και εκτός πίστας.

Ο Schumacher αγωνίζεται εδώ και 6 χρόνια σε διάφορα πρωταθλήματα, αρχικά για το ADAC F4 Germany του 2015 και στη συνέχεια για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της FIA Formula 3, όπου το 2018 κέρδισε το πρωτάθλημα, κατακτώντας 8 νίκες.

Το 2019 έγινε μέλος της ακαδημίας οδηγών της Ferrari και έκανε το ντεμπούτο του στην Formula 2. Ο Schumacher είχε την πρώτη του γεύση με μονοθέσια της Formula 1 τον Απρίλιο του 2019, συμμετέχοντας στις δοκιμές στο Μπαχρέιν, οδηγώντας τόσο το μονοθέσιο της Ferrari, όσο και της Alfa Romeo.

Από την μεριά του ο Mick Schumacher δήλωσε:

Η προοπτική να είμαι στο grid της Formula 1 το επόμενο έτος με κάνει απίστευτα χαρούμενo. Δεν έχω λόγια. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Haas F1 Team, τη Scuderia Ferrari και την ακαδημία οδηγών της Ferrari για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό μου.

Θέλω επίσης να αναγνωρίσω και να επεκτείνω την αγάπη μου στους γονείς μου, ξέρω ότι τους χρωστάω τα πάντα. Πάντα πίστευα ότι θα πραγματοποιούσα το όνειρό μου και θα γινόμουν οδηγός της Formula 1.

Ένα τεράστιο ευχαριστώ πρέπει επίσης να πω σε όλους τους υπέροχους οπαδούς του μηχανοκίνητου αθλητισμού εκεί έξω που με υποστήριξαν καθ ‘όλη τη διάρκεια της καριέρας μου. Θα δώσω τα πάντα, όπως πάντα, και ανυπομονώ να συνεχίσω αυτό το ταξίδι μαζί με την Haas.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...

Charles Leclerc: Θέμα χρόνου η Ferrari να αμφισβητήσει την Red Bull

Ο Charles Leclerc πιστεύει ότι η Ferrari είναι η ομάδα που έχει βελτιωθεί περισσότερο φέτος, θεωρώντας πως είναι "θέμα χρόνου" να αμφισβητήσουν την κυριαρχία...

Τρέχει στο GP Αυστραλίας ο Carlos Sainz

Ο Carlos Sainz θα επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά την επέμβαση για την αφαίρεση της σκωληκοειδίτιδας που έκανε το περασμένο Σάββατο, 9 Μαρτίου, στη...
Autoblog.gr