Το 1993 προβλήθηκε στους κινηματογράφους η κωμωδία Cool Runnings, η οποία ήταν εμπνευσμένη από την αληθινή ιστορία της Ολυμπιακής ομάδας bobsled της Τζαμάικα.

Σε αυτή, είχαμε δει τέσσερις ανεπίδεκτους μαθήσεως αθλητές να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα, καθώς με τη βοήθεια του προπονητή τους, πρώην πρωταθλητή στο άθλημα, έφυγαν από το ηλιόλουστο και ζεστό νησί τους για να πάρουν μέρος στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, με στόχο να κερδίσουν την πρώτη θέση σ’ ένα άθλημα, για το οποίο δεν ήξεραν απολύτως τίποτα, τους αγώνες ελκήθρου (bobsleigh ή bobsled).

Φτάνοντας στο σήμερα, με το lockdown εξαιτίας του κορωνοϊού να είναι σε ισχύ σχεδόν σε κάθε χώρα της Ευρώπης, παρακωλύει τον παραδοσιακό τρόπο προπόνησης για πολλούς αθλητές και ομάδες. Ωστόσο, η ομάδα ελκηθροδρομιών της Τζαμάικα έπρεπε να κάνει κάτι δημιουργικό για να συνεχίσει να προπονείται.

Η ομάδα, που αποτελείται από τους Shanwayne Stephens (30 ετών), Dy’Neal Fe’ssal (28 ετών) και Matthew Wilson (30 ετών), πήγε στην μεγαλύτερη εσωτερική πίστα του Ηνωμένου Βασιλείου, στο The Snow Center, που βρίσκεται στο Hemel Hempstead, και με την βοήθεια ενός Mini Cabrio κάνουν τις ασκήσεις τους.

Οι αθλητές ωθούν το βρετανικό αυτοκίνητο πάνω/κάτω στη χιονισμένη πλαγιά για την προπόνηση αντίστασης, με στόχο να κερδίσουν τον ανταγωνισμό στους επόμενους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα διεξαχθούν στο Πεκίνο, τον Φεβρουάριο του 2022.