Formula 2: Πρωταθλητής ο Mick Schumacher

Σχετικά άρθρα

Με ένα πλεονέκτημα 14 βαθμών από τον μοναδικό του αντίπαλο, Callum Ilott, πριν το σημερινό sprint αγώνα, ο Mick Schumacher ήταν το φαβορί να κερδίσει τον φετινό τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 2, και τα κατάφερε. Επίσης, πρωταθλήτρια ομάδα αναδείχτηκε και η ομάδα του Schumacher, η Prema Racing.

Ο 21χρονος Γερμανός τερμάτισε στην 18η θέση του sprint αγώνα στην πίστα του Bahrain, καθώς ο αγώνας δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο. Ο οδηγός της Prema, και ενώ βρισκόταν στην δεύτερη θέση μπλόκαρε τα ελαστικά του στη στροφή 4 του πρώτου γύρου, προκαλώντας αμφιβολίες για το αν θα μπορέσει να φτάσει στην καρό σημαία με το ίδιο σετ ελαστικών.

H στιγμή που Mick Schumacher κατακτά τον τίτλο

Αφού έχασε τρεις θέσεις στον 19ο γύρο, ο Schumacher μπήκε στα pits και έπεσε στο πίσω μέρος του grid, προωθώντας τον Ilott στην τρίτη θέση πίσω από τον -τότε- πρωτοπόρο του αγώνα Dan Ticktum.

Όμως ο Ilott έπρεπε να κερδίσει τον αγώνα για να προσπεράσει τον Schumacher στη βαθμολογία, κάτι που δεν κατάφερε, καθώς μετά από την πτώση της απόδοσης των ελαστικών του, έπεσε στην 11η θέση και εκτός βαθμών. Ως εκ τούτου, ο Schumacher στέφθηκε πρωταθλητής, με τον Γερμανό να είναι πλέον έτοιμος να τρέξει με την ομάδα της Haas στην F1 από το 2021. Ο Schumacher σημείωσε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα (1:04.383).

Για την ιστορία, ο Jehan Daruvala της Carlin είδε πρώτος την καρό σημαία, για να τον ακολουθήσει ο Yuki Tsunoda, με το δεύτερο μονοθέσιο της Carlin, μετά την προσπέραση του επί του Ticktum στον τελευταίο γύρο. Ο Tsunoda ακούγεται έντονα ότι θα είναι ο οδηγός που θα τρέξει δίπλα στον Pierre Gasly στην AlphaTauri Honda για το 2021.

Τα highlights του αγώνα

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα